Επίσημη επίσκεψη του ΥΠΕΞ Λουξεμβούργου στην Κύπρο - Το πρόγραμμα

Επίσημη επίσκεψη του ΥΠΕΞ Λουξεμβούργου στην Κύπρο - Το πρόγραμμα

Ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Εξωτερικών και Εξωτερικού Εμπορίου του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ θα πραγματοποιήσει την Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2024, επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, μετά από πρόσκληση του Υπουργού Εξωτερικών Κωνσταντίνου Κόμπου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, στο πλαίσιο της επίσκεψης, οι δύο Υπουργοί θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση και ακολούθως θα παρακαθήσουν σε διευρυμένες διαβουλεύσεις με τη συμμετοχή αντιπροσωπιών των δύο Υπουργείων. Μετά το πέρας των διαβουλεύσεων θα προβούν σε δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα είναι οι διμερείς σχέσεις, το Κυπριακό, θέματα που άπτονται της ευρωπαϊκής ατζέντας, καθώς και οι τρέχουσες περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις, με επίκεντρο την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία.

Ακολούθως, οι δύο αξιωματούχοι θα μεταβούν στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, όπου θα συμμετάσχουν ως κύριοι ομιλητές σε ανοιχτό διάλογο με θέμα την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και τον ρόλο των μικρών κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) που διοργανώνεται με την ευκαιρία της επετείου των 20 χρόνων από την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κ. Μπετέλ θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Παρά τις δυσκολίες παραμένουμε προσηλωμένοι για επανένωση της Κύπρου

ΠτΔ: Παρά τις δυσκολίες παραμένουμε προσηλωμένοι για επανένωση της Κύπρου

Παρά τις δυσκολίες και την αδιάλλακτη τουρκική στάση, παραμένουμε προσηλωμένοι και θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν στη μεγάλη προσπάθεια για επανένωση της Κύπρου, δήλωσε το Σάββατο, ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης, στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση «Your Europe, Your Future: A dialogue with Youth», με την ευκαιρία της Ημέρας της Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Αριστείας CYENS.

BEST OF TOTHEMAONLINE