Υπ. Εργασίας: Σε εξέλιξη μεσολαβητική προσπάθεια στη ξενοδοχειακή

Υπ. Εργασίας: Σε εξέλιξη μεσολαβητική προσπάθεια στη ξενοδοχειακή

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεσολαβητική προσπάθεια αποφυγής αδιεξόδου στη ξενοδοχειακή βιομηχανία, σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, το οποίο σημειώνει ότι η συνέχιση της προσπάθειας εξυπακούει την αποφυγή απεργιακών μέτρων και πως ενδεχόμενο αδιέξοδο θα κυρυχθεί αρμοδίως από το ίδιο το Υπουργείο.

Σε ανακοίνωση, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων αναφέρει ότι «εξακολουθεί να καταβάλλει μεσολαβητική προσπάθεια για τη γεφύρωση των διαφορών μεταξύ των δύο πλευρών σχετικά με την ανανέωση της κλαδικής σύμβασης της ξενοδοχειακής βιομηχανίας».

«Οι εργοδοτικοί σύνδεσμοι και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις του κλάδου έχουν εκφράσει τη βούληση τους για την αποφυγή του αδιεξόδου και την προθυμία τους για την εποικοδομητική συμβολή στην προσπάθεια», προσθέτει.

Επιπλέον, το Υπουργείο Εργασίας αναφέρει ότι «η συνέχιση της προσπάθειας για συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών εντός των επόμενων ημερών, εξυπακούει την αποφυγή οποιωνδήποτε απεργιακών μέτρων κατά το διάστημα που η μεσολάβηση βρίσκεται σε ισχύ».

Προσθέτει ότι ενδεχόμενο αδιέξοδο θα κηρυχθεί αρμοδίως από το Υπουργείο Εργασίας και ακολούθως θα εφαρμοστεί η προβλεπόμενη διαδικασία σύμφωνα με τον Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η ανάρτηση του ΠτΔ για τον ρυθμό ανάπτυξης στην Κύπρο -  Διπλάσιος από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο

Η ανάρτηση του ΠτΔ για τον ρυθμό ανάπτυξης στην Κύπρο - Διπλάσιος από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρθηκε στα θετικά προκαταρκτικά στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας για την πορεία της κυπριακής οικονομίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE