Εκλογές ΗΠΑ 2024: Το Κεντάκι και την Ιντιάνα κερδίζει ο Τραμπ, το Βερμόντ κερδίζει η Χάρις

Εκλογές ΗΠΑ 2024: Το Κεντάκι και την Ιντιάνα κερδίζει ο Τραμπ, το Βερμόντ κερδίζει η Χάρις

Το Κεντάκι και την Ιντιάνα με 8 και 11 εκλέκτορες αντίστοιχα κερδίζει ο Ντόναλντ Τραμπ μετά το κλείσιμο των καλπών στις πρώτες περιφέρειες, ενώ η Κάμαλα Χάρις κερδίζει το Βερμόντ και τους 3 εκλέκτορές του, σύμφωνα με τις προβλέψεις.

Ο Τραμπ είχε κερδίσει την πολιτεία του Κεντάκι και το 2020, ωστόσο ο Τζο Μπάιντεν ήταν εκείνος που κέρδισε τις γενικές εκλογές.

Οι κάλπες (σε παρένθεση οι εκλέκτορες που διακυβεύονται σε κάθε πολιτεία) έκλεισαν στις ακόλουθες πολιτείες: Τζόρτζια (16), Ιντιάνα (11), Κεντάκι (8), Νότια Καρολίνα (9), Βερμόντ (3) και Βιρτζίνια (13).

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Έρχιουρμαν βάζει τον όρο της πολιτικής ισότητας - Οι συγκλίσεις- H επιστροφή Ολγκίν και το κρίσιμο τεστ πριν από τη Νέα Υόρκη

Κυπριακό: Ο Έρχιουρμαν βάζει τον όρο της πολιτικής ισότητας - Οι συγκλίσεις- H επιστροφή Ολγκίν και το κρίσιμο τεστ πριν από τη Νέα Υόρκη

Το Κυπριακό μπαίνει ξανά σε μια περίοδο έντονης κινητικότητας, με τον χρόνο μέχρι τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, να λειτουργεί πλέον ως άτυπο πολιτικό ορόσημο. Οι συναντήσεις Νίκου Χριστοδουλίδη και Τουφάν Ερχιουρμάν, αποκτούν εβδομαδιαίο ρυθμό, η Μαρία Άνχελα Ολγκίν επιστρέφει στην Κύπρο προς το τέλος της πρώτης εβδομάδας του Σεπτεμβρίου, μεταφέροντας την καταγραφή των συγκλίσεων που ετοίμασαν τα Ηνωμένα Έθνη και η συζήτηση για τα επόμενα βήματα αποκτά πλέον συγκεκριμένο περιεχόμενο.