Καταγγελίες για κυνήγι κοντά σε σπίτια – Τι προνοεί η νομοθεσία και πώς απαντά η Υπ. Θήρας

Καταγγελίες για κυνήγι κοντά σε σπίτια – Τι προνοεί η νομοθεσία και πώς απαντά η Υπ. Θήρας

Στην εκπομπή Alpha Καλημέρα μίλησε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Ταμείου Θήρας, Πέτρος Αναγιωτός, ο οποίος μίλησε για τις καταγγελίες για κυνήγι σε απαγορευμένες περιοχές.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, το πρόβλημα τα τελευταία χρόνια, δυστυχώς, έχει αυξηθεί» και πρόσθεσε ότι οφείλεται σε απερισκεψία μικρής μερίδας κυνηγών και η οικιστική ανάπτυξη που παρουσιάζεται σε γεωργικές περιοχές.

Όπως σημείωσε, σύμφωνα με τη νομοθεσία, σε ακτίνα 200 μέτρων από κάθε μεμονωμένη κατοικία και σε ακτίνα 500 μέτρων από οικιστική περιοχή, θεωρείται απαγορευμένη περιοχή και ο κυνηγός μπορεί να καταγγελθεί.

Καταληκτικά, ανέφερε ότι «η υπηρεσία προσπαθεί να ανταποκρίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις κάθε Τετάρτη και Κυριακή και πρόσθεσε ότι τα τελευταία χρόνια, τα παράπονα είναι αρκετά σε αριθμό», κατέληξε.

Δείτε το απόσπασμα:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Οι δικές μας ενέργειες οδήγησαν στο διεθνές ενδιαφέρον για το Κυπριακό

ΠτΔ: Οι δικές μας ενέργειες οδήγησαν στο διεθνές ενδιαφέρον για το Κυπριακό

Η στρατηγική που ακολουθούμε έχει οδηγήσει στο διεθνές ενδιαφέρον για το Κυπριακό είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος συναντήθηκε στην Αθήνα, με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος σημείωσε ότι η Ελλάδα στέκεται πάντα εμπράκτως στο πλευρό της Κύπρου.

BEST OF TOTHEMAONLINE