Κυπριακό: «Μεταφέραμε απόψεις μας για λύση στη βάση πραγματικοτήτων στην Κύπρο», είπε ο Φιντάν

Κυπριακό: «Μεταφέραμε απόψεις μας για λύση στη βάση πραγματικοτήτων στην Κύπρο», είπε ο Φιντάν

«Μεταφέραμε στους συνομιλητές μας τις απόψεις μας για την επίλυση του Κυπριακού στη βάση των πραγματικοτήτων στο νησί», δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Χακάν Φιντάν με ανάρτησή του στο Χ, λίγες ώρες μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του, Γιώργο Γεραπετρίτη.

Στην ανάρτησή του ο Τούρκος Υπουργός αναφέρει ότι «σήμερα, στις επαφές μας στην Ελλάδα, συζητήσαμε κάθε πτυχή των σχέσεών μας με ειλικρινή και εποικοδομητική προσέγγιση».

«Πραγματοποιήσαμε επίσης διαβουλεύσεις με αμοιβαία εμπιστοσύνη για ορισμένα θέματα για τα οποία υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ των χωρών μας», προσθέτει.

«Με βάση τον στόχο μας να μετατρέψουμε το Αιγαίο σε θάλασσα ειρήνης, συμφωνούμε να μονιμοποιήσουμε το θετικό κλίμα μεταξύ των χωρών μας. Υπάρχουν πολλά αλληλένδετα ζητήματα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο», συμπληρώνει ο κ. Φιντάν στην ανάρτησή του.

«Θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε όλα τα εν δυνάμει να προκαλέσουν ένταση ζητήματα στη βάση του διεθνούς δικαίου, του αμοιβαίου σεβασμού και των αρχών της καλής γειτονίας. Το γεγονός ότι έχουμε αμοιβαία βούληση προς αυτή την κατεύθυνση είναι από μόνο του πολύτιμο επίτευγμα», αναφέρει.

Αναφερόμενος στην μουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών σημειώνει ότι «αποδίδουμε μεγάλη σημασία στην κατοχύρωση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών της μειονότητας και των ομογενών μας που ζουν στην Ελλάδα». Πρόσθεσε πως συναντήθηκε με μέλη της «Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης», αναρτώντας και σχετικές φωτογραφίες με τους ψευδο-μουφτήδες.

«Με αυτή την αντίληψη, συναντηθήκαμε με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης», αναφέρει.

Σε σχέση με το Κυπριακό επισημαίνει ότι «μεταφέραμε στους συνομιλητές μας τις απόψεις μας για την επίλυση του Κυπριακού στη βάση των πραγματικοτήτων στο νησί».

Ευχαριστεί επίσης τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη για τη φιλοξενία.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Στο τραπέζι η διευρυμένη πριν από τον Δεκέμβριο - «Ο χρόνος μάς πιέζει» - Τι αναμένεται από την Ολγκίν

Κυπριακό: Στο τραπέζι η διευρυμένη πριν από τον Δεκέμβριο - «Ο χρόνος μάς πιέζει» - Τι αναμένεται από την Ολγκίν

Μικρά αλλά σημαντικά βήματα προς την εντατικοποίηση των επαφών για το Κυπριακό διαπιστώνει η κυβέρνηση, με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη, να τονίζει ότι ο χρόνος πιέζει και πως ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών εξακολουθεί να έχει ως στόχο τη σύγκληση διευρυμένης συνάντησης πριν από την ολοκλήρωση της θητείας του.

BEST OF TOTHEMAONLINE