Διαψεύδει τα περί διαδικασίας από ΕΕ εναντίον Κύπρου για συλλογικές συμβάσεις το Υπ. Εργασίας

Διαψεύδει τα περί διαδικασίας από ΕΕ εναντίον Κύπρου για συλλογικές συμβάσεις το Υπ. Εργασίας

Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας περί διαδικασίας εναντίον της Κύπρου για τις συλλογικές συμβάσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσαν στο ΚΥΠΕ πηγές του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Κληθείσες να σχολιάσουν σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας "Χαραυγή" οι πηγές ανέφεραν πως αυτό δεν ανταποκρίνεται με οποιονδήποτε τρόπο στην πραγματικότητα.

Πρόσθεσαν πως το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας «βρίσκεται στη διάθεση της εφημερίδας για ενημέρωση σχετικά με την ακολουθούμενη διαδικασία αναφορικά με την Οδηγία για Επαρκείς Κατώτατους Μισθούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να αποφευχθούν μελλοντικά παραπλανητικά δημοσιεύματα».

Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως "η ΕΕ κινεί διαδικασία από την ΕΕ εναντίον της Κύπρου για τις συλλογικές συμβάσεις" καθώς στις 15 Νοεμβρίου "εκπνέει η προθεσμία την οποία έχει δώσει η Κομισιόν στα κράτη μέλη για την εναρμόνισή τους με την Οδηγία, η οποία επιβάλλει την αύξηση του ποσοστού κάλυψης των εργασζομένων με συλλογικές συμβάσεις σε ποσοστό πέραν του 80% αλλά στην Κύπρο δεν έχει ετοιμαστεί ακόμη σχετικό νομοσχέδιο από την Κυβέρνηση".

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Από το «μυστικό δείπνο» στη «σημαδεμένη τράπουλα»: Η μάχη για την εξουσία περνά από τη Βουλή και τον ΔΗΣΥ

Από το «μυστικό δείπνο» στη «σημαδεμένη τράπουλα»: Η μάχη για την εξουσία περνά από τη Βουλή και τον ΔΗΣΥ

Το πολιτικό σκηνικό, όχι μόνο δεν ηρεμεί, αλλά φαίνεται να ανοίγει ταυτόχρονα σε περισσότερα από ένα μέτωπα. Την ώρα που στον Δημοκρατικό Συναγερμό επιχειρείται να πέσουν οι τόνοι και να διατηρηθεί η εικόνα της κομματικής ενότητας- κάτι που δεν φαίνεται να είναι εφικτό- η υπόθεση του περιβόητου «μυστικού δείπνου» αποκτά πλέον θεσμική συνέχεια, ενώ στο εσωτερικό του ΔΗΣΥ η αντιπαράθεση για την επιλογή του υποψηφίου των Προεδρικών του 2028, παίρνει όλο και πιο προσωπικά χαρακτηριστικά.