Κατεχόμενα: Ξεκινούν τα «πανηγύρια» της ντροπής για την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους

Κατεχόμενα: Ξεκινούν τα «πανηγύρια» της ντροπής για την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους

Από αύριο, Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου, στις 10 το πρωί, ξεκινούν οι εορτασμοί στα κατεχόμενα για την επέτειο της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους, με παρέλαση που διοργανώνει το «υπουργείο παιδείας».

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, τ/κ ΜΜΕ αναφέρουν ότι η παρέλαση μαθητών από διάφορα σχολεία που θα μεταφέρουν "σημαίες" του ψευδοκράτους και σημαίες της Τουρκίας μήκους 100 μέτρων, θα ξεκινήσει μπροστά από το «υπουργείο παιδείας», θα περάσει από την Πύλη Κερύνειας και τα δικαστήρια, στην κατεχόμενη Λευκωσία, και θα καταλήξει στην «προεδρία». Κατά μήκος της διαδρομής θα γίνουν επιδείξεις λαϊκών χορών, γυμναστικής και taekwondo. Αφού η πομπή φτάσει στην «προεδρία», θα αρχίσουν οι εορτασμοί για την «ημέρα της δημοκρατίας της 15ης Νοεμβρίου». 

Εξάλλου, η ακροβατική ομάδα της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας SOLOTÜRK επρόκειτο σήμερα το απόγευμα να πραγματοποιήσει πτήση επίδειξης στον ουρανό της κατεχόμενης Κερύνειας, σύμφωνα με ανάρτηση στο λογαριασμό της SOLOTÜRK στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η SOLOTÜRK θα πραγματοποιήσει πτήση επίδειξης και την Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου, στις 15.30. Για να παραστεί στην παρέλαση της Παρασκευής στα κατεχόμενα αναμένεται ο Τούρκος Αντιπρόεδρος, Τζεβντέτ Γιλμάζ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών η νέα συνάντηση Προέδρου Χριστοδουλίδη με Έρχιουρμαν

Υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών η νέα συνάντηση Προέδρου Χριστοδουλίδη με Έρχιουρμαν

Την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου, στις έντεκα το πρωί, θα πραγματοποιηθεί η νέα συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Τουφάν Έρχιουρμαν.

BEST OF TOTHEMAONLINE