Δεν κάνουν πίσω οι γιατροί: Πώς απαντούν στο ενδεχόμενο για επ’ αόριστον απεργία - Δείτε βίντεο

Δεν κάνουν πίσω οι γιατροί: Πώς απαντούν στο ενδεχόμενο για επ’ αόριστον απεργία - Δείτε βίντεο

Την «παράλυση» της δημόσιας υγείας για 48 ώρες, από τις 7:30 σήμερα το πρωί μέχρι τις 7:30 το πρωί της Πέμπτης (27/11), φέρνει η 48ωρη απεργία των γιατρών στα δημόσια νοσηλευτήρια.

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ), Σωτήρης Κούμας ανέφερε ότι οι γιατροί δεν έχουν αυτοσκοπό να απαιτούν.

«Οι γιατροί εκτός από επάγγελμα, εφαρμόζουν λειτούργημα. Είναι καθήκον της πολιτείας να διασφαλίζουν ότι οι γιατροί έχουν τις απαιτούμενες συνθήκες εργασίας. Τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια δεν είναι ότι το καλύτερο, το μοντέλο πάσχει και η Πολιτεία αρνείται να το ελέγχει. Μας έχουν εξαναγκάσει αλλά δεν παύει την ίδια στιγμή να είμαστε γιατροί», ανέφερε, τονίζοντας ότι ο λόγος της απεργίας δεν είναι τα χρήματα.

Ερωτηθείς αν στο τραπέζι βρίσκεται η επ’ αόριστον απεργία, ο κ. Κούμας απάντησε το εξής:

«Όταν αρχίσεις με 48ωρη όλα τα ενδεχόμενα υπάρχουν. Όμως να τελειώσουμε την 48ωρη προς όφελος των ασθενών. Γιατί νοιαζόμαστε για τους ασθενείς και από εκεί θα τα αξιολογήσουμε όλα».

Δείτε όσα ανέφερε στο πιο κάτω απόσπασμα:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πάει Παρίσι και Βέλγιο ο ΠτΔ - Αναλυτικά το πλούσιο πρόγραμμα και οι επαφές

Πάει Παρίσι και Βέλγιο ο ΠτΔ - Αναλυτικά το πλούσιο πρόγραμμα και οι επαφές

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναχωρεί την Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου, για το Παρίσι, όπου στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα τελέσει τα εγκαίνια δύο σημαντικών εκθέσεων που αναδεικνύουν την πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου και τους διαχρονικούς δεσμούς της με τη Γαλλία και την Ευρώπη. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύσει στο Παρίσι η σύζυγός του κα Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη.

BEST OF TOTHEMAONLINE