G7: Τώρα είναι η ώρα για κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο

G7: Τώρα είναι η ώρα για κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο

Οι υπουργοί Εξωτερικών των κρατών μελών της G7 αύξησαν σήμερα την πίεση στο Ισραήλ να αποδεχθεί μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο, λέγοντας ότι «τώρα είναι η ώρα για κατάληξη σε μια διπλωματική διευθέτηση».

Σε ένα προσχέδιο ανακοινωθέντος στη λήξη της διήμερης συνόδου της Ομάδας των Επτά στο Φιούτζι στην Ιταλία, οι υπουργοί προέτρεψαν το Ισραήλ να διευκολύνει την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στους Παλαιστίνιους και καταδίκασαν την αυξανόμενη βία από τους εποίκους στη Δυτική Όχθη.

Οι υπουργοί καταδίκασαν επίσης την πρόσφατη επίθεση στην ειρηνευτική αποστολή του ΟΗΕ στον Λίβανο (UNIFIL) και εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην παλαιστινιακή υπηρεσία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες UNRWA, λέγοντας ότι διαδραματίζει «ζωτικό ρόλο».

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος για Δρουσιώτη και απειλές κατά Κληρίδη - «Οποιοσδήποτε δέχεται απειλές να αποτείνεται στις Αρχές»

Πρόεδρος για Δρουσιώτη και απειλές κατά Κληρίδη - «Οποιοσδήποτε δέχεται απειλές να αποτείνεται στις Αρχές»

Έκανε σκέψεις για το πώς θα κινηθεί η Κυβέρνηση σε σχέση με τις καταγγελίες Μακάριου Δρουσιώτη και θα εισηγηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις, δήλωσε, την Τετάρτη το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο πλαίσιο του 16ου Nicosia Economic Congress. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι όποιος δέχεται απειλή για τη ζωή του πρέπει να απευθυνθεί στις αρμόδιες αρχές.

BEST OF TOTHEMAONLINE