Ο Στίβεν Χόκινγκ προέβλεψε πότε θα τελειώσει ο κόσμος - «Μια γιγαντιαία μπάλα φωτιάς»

Ο Στίβεν Χόκινγκ προέβλεψε πότε θα τελειώσει ο κόσμος - «Μια γιγαντιαία μπάλα φωτιάς»

Ο Στίβεν Χόκινγκ πίστευε ότι ο κόσμος θα τελειώσει νωρίτερα από ό,τι νομίζουμε.

Ένας από τους πιο διάσημους επιστήμονες όλων των εποχών έκανε κάποτε μια καταδικαστική δήλωση για το μέλλον μας, αν συνεχίσουμε την τρέχουσα πορεία μας.

Ο Χόκινγκ ήταν γνωστός στο να κάνει προβλέψεις για το μέλλον, αν και αυτή είναι από τις πιο διάσημες, καθώς μας έδωσε μια χρονιά που πρέπει να προσέξουμε.

Ο διάσημος φυσικός και συγγραφέας της «Θεωρίας των Πάντων» προέβλεψε ένα ζοφερό σενάριο για εμάς σε λιγότερο από 600 χρόνια.

«Γιγαντιαία μπάλα φωτιάς»
Πριν φύγει από τη ζωή το 2018, εξήγησε ότι παράγοντες όπως η αύξηση του πληθυσμού και η κατανάλωση ενέργειας θα μπορούσαν να μετατρέψουν τη Γη σε μια «γιγαντιαία μπάλα φωτιάς», αν δεν αλλάζαμε κάτι.

Ο πρώην μαθηματικός του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ εξήγησε την πρόβλεψή του για την επικείμενη καταστροφή μας στο Tencent WE Summit τον Νοέμβριο του 2017, καθώς αποκάλυψε ότι ο παγκόσμιος πληθυσμός μέχρι τότε διπλασιαζόταν κάθε 40 χρόνια.

Ο ίδιος εξήγησε: «Αυτή η εκθετική αύξηση δεν πρέπει να συνεχιστεί στην επόμενη χιλιετία».

«Μέχρι το έτος 2600, ο παγκόσμιος πληθυσμός θα στέκεται ώμος με ώμο και η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας θα κάνει τη Γη να «λάμπει».

«Αυτό θα είναι ανυπόφορο», είπε ο Χόκινγκ.

Πρόσφατα αναφέρθηκε ότι οι ανατριχιαστικοί ισχυρισμοί του Χόκινγκ έχουν υποστηριχθεί από τη NASA, αν και έκτοτε το διέψευσε, όπως τόνισε εκπρόσωπός της στο Newsweek: «Η NASA δεν έχει προβεί σε αυτόν τον ισχυρισμό».

Η διαστημική υπηρεσία ανησυχεί όμως για τις παγκόσμιες απειλές κατά της ανθρωπότητας, προσθέτοντας: «Για περισσότερα από 50 χρόνια, η NASA μελετά τον πλανήτη μας, παρέχοντας πληροφορίες που ωφελούν άμεσα την ανθρωπότητα και παράγοντας παρατηρήσεις που μπορούν να συγκεντρωθούν μόνο στο διάστημα και αφορούν κάποιους από τους τομείς που ανέφερε ο Χόκινγκ».

Είναι πολύ αργά για να γίνει μια αλλαγή;
Ο Χόκινγκ είχε εξηγήσει προηγουμένως στο BBC το 2016: «Αν και η πιθανότητα μιας καταστροφής του πλανήτη Γη σε ένα δεδομένο έτος μπορεί να είναι αρκετά χαμηλή, αθροίζεται με την πάροδο του χρόνου και γίνεται σχεδόν βέβαιη στα επόμενα χίλια ή 10.000 χρόνια».

Απέδωσε αυτή την πρόβλεψη στην υπερθέρμανση του πλανήτη, την κλιματική αλλαγή και το φαινόμενο του θερμοκηπίου ως τις κύριες αιτίες που θα φέρουν τη Γη στην καταστροφή της.

Στα χρόνια που μεσολάβησαν από τότε, δεν φαίνεται ότι η ανθρωπότητα έχει αλλάξει πολύ σε αυτά τα τμήματα.

Το τέλος του κόσμου μπορεί στην πραγματικότητα να είναι πιο κοντά από ό,τι είχε προβλεφθεί προηγουμένως, καθώς ο Χόκινγκ επισήμανε επίσης τον πυρηνικό πόλεμο, την τεχνητή νοημοσύνη και τις πανδημίες ως υπαρξιακές απειλές.

Με πληροφορίες από ladbible

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Η μάχη ξεκινά - Ποια σενάρια εξετάζει ο Τραμπ για την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο - Επίθεση του Ιράν με δεκάδες βαλλιστικούς πυραύλους, το Ισραήλ βομβαρδίζει τομέα της Τεχεράνης

LIVE: Η μάχη ξεκινά - Ποια σενάρια εξετάζει ο Τραμπ για την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο - Επίθεση του Ιράν με δεκάδες βαλλιστικούς πυραύλους, το Ισραήλ βομβαρδίζει τομέα της Τεχεράνης

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες «αδειάζουν» Νετανιάχου – Τραμπ για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Σε κοινή δήλωση των G7 αναφέρεται ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικό όπλο και γίνεται λόγος για «ανάγκη αποκλιμάκωσης». Την ίδια στιγμή όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις ΗΠΑ καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε εσπευσμένα από τον Καναδά που γινόταν η Σύνοδος των G7 για να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον εξαιτίας των «εξελίξεων στη Μέση Ανατολή», ενώ αυξάνονται οι φόβοι από τις δηλώσεις του για εκκένωση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE