Λουκάς Φουρλάς: Τέθηκε ή όχι το Κυπριακό στη συνάντηση Κάλλας – Φιντάν;

Λουκάς Φουρλάς: Τέθηκε ή όχι το Κυπριακό στη συνάντηση Κάλλας – Φιντάν;

Εξηγήσεις αλλά και απαντήσεις για το περιεχόμενο της συνάντησης που είχαν η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας, Κάγια Κάλλας, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, ζητεί με κατεπείγουσα Ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Ευρωβουλευτής ΔΗΣΥ & ΕΛΚ Λουκάς Φουρλάς.

Σύμφωνα με την Ερώτηση, ο κ. Φουρλάς τονίζει ότι έχει παρατηρηθεί από τις δημόσιες τοποθετήσεις ότι τέθηκαν διάφορα ζητήματα όπως το Ουκρανικό, όμως δεν έγινε καμία αναφορά στο Κυπριακό.

Αυτή η στάση, όπως επισημαίνει, εάν όντως το Κυπριακό έμεινε εκτός ατζέντας, είναι απαράδεκτη και προκαλεί σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την αντιμετώπιση της ΕΕ για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα παραβίασης του διεθνούς δικαίου, το οποίο αφορά την ίδια την κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα ενός κράτους-μέλους της Ένωσης.

Για να υποβάλει το Ερώτημα προς την Επιτροπή κατά πόσο η Ύπατη Εκπρόσωπος έθεσε το Κυπριακό στη συνάντηση, το οποίο αποτελεί ένα κρίσιμο ζήτημα στις σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας.

Αν το έχει θέσει, ποιες απαντήσεις έχει λάβει;  Εάν όχι, τότε αυτό αποτελεί μια απαράδεκτη και προκλητική στάση από μέρους της ΕΕ.

Και κάλεσε την Επιτροπή να απαντήσει από τη στιγμή που η Ύπατη Εκπρόσωπος δηλώνει ότι η σχέση της ΕΕ με την Τουρκία είναι πλέον προτεραιότητά της, σε ποιο σημείο της ατζέντας της τοποθετεί το Κυπριακό;

Καταλήγοντας στην Ερώτηση τόνισε ότι αναμένει σαφείς και άμεσες εξηγήσεις.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τραμπ: Οι χώρες που παίρνουν πετρέλαιο μέσω των Στενών να φροντίσουν για την ασφάλεια διέλευσης - Διώξτε τους Αμερικανούς, λένε οι Ιρανοί στις χώρες του Κόλπου

Τραμπ: Οι χώρες που παίρνουν πετρέλαιο μέσω των Στενών να φροντίσουν για την ασφάλεια διέλευσης - Διώξτε τους Αμερικανούς, λένε οι Ιρανοί στις χώρες του Κόλπου

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή διανύει την 15η μέρα, χωρίς ορατό τέλος ενώ η ενεργειακή κρίση απειλεί να λυγίσει την παγκόσμια οικονομία. Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι πολλές χώρες θα στείλουν πολεμικά πλοία για να διασφαλίσουν ότι τα Στενά του Ορμούζ θα παραμείνουν ανοικτά. Η κυβέρνηση Τραμπ απέρριψε τις προσπάθειες των συμμάχων της Μέσης Ανατολής να ξεκινήσουν διπλωματικές διαπραγματεύσεις με στόχο τον τερματισμό του πολέμου στο Ιράν.

BEST OF TOTHEMAONLINE