Συρία: Ο πρώην πρωθυπουργός συμφώνησε να παραδώσει την εξουσία στους αντάρτες

Συρία: Ο πρώην πρωθυπουργός συμφώνησε να παραδώσει την εξουσία στους αντάρτες

Ο πρώην πρωθυπουργός της Συρίας δήλωσε ότι συμφώνησε να παραδώσει την εξουσία στην ομάδα των ανταρτών που ανέτρεψε το καθεστώς Άσαντ.

Μιλώντας στην τηλεόραση Al Arabiya, ο Μοχάμεντ Τζαλάλι είπε ότι έκανε τη συμφωνία με την αποκαλούμενη από τον ίδιο «κυβέρνηση σωτηρίας». Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί το οριστικό τέλος του καθεστώτος Μπασάρ αλ-Ασαντ στη Δαμασκό, αφού οι αντάρτες κατέλαβαν την πόλη και ο Άσαντ διέφυγε στη Ρωσία.

Ο Τζαλαλί δήλωσε χθες ότι θα παραμείνει στη χώρα και θα επιβλέψει τη μετάβαση της εξουσίας.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βουλευτικές Εκλογές 2026: Ρευστότητα, φθορά και η μάχη για την πολιτική επιβίωση

Βουλευτικές Εκλογές 2026: Ρευστότητα, φθορά και η μάχη για την πολιτική επιβίωση

Οι Βουλευτικές Εκλογές της 24ης Μαΐου 2026 διαμορφώνονται ήδη ως μία από τις πιο σύνθετες και αμφίρροπες εκλογικές αναμετρήσεις της μεταπολιτευτικής περιόδου. Τα δεδομένα του εκλογικού σώματος, οι πρώτες δημοσκοπικές ενδείξεις, η έντονη πολυδιάσπαση του κομματικού σκηνικού και οι εσωτερικές αναταράξεις σε παραδοσιακά κόμματα συνθέτουν ένα περιβάλλον πολιτικής αβεβαιότητας, όπου τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο.

BEST OF TOTHEMAONLINE