Ανοδική η πορεία της κυπριακής οικονομίας - Μείωση ανεργίας σε επίπεδα χαμηλού 15ετίας

Ανοδική η πορεία της κυπριακής οικονομίας - Μείωση ανεργίας σε επίπεδα χαμηλού 15ετίας

Τα τελευταία στοιχεία που δημοσίευσε η Κυπριακή Στατιστική Υπηρεσία ως προς την αύξηση των κενών θέσεων εργασίας αποτελούν επισφράγιση της δυναμικής πορείας της κυπριακής οικονομίας και της ενίσχυσης της αγοράς εργασίας.

Όπως αναφέρει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, σε γραπτή δήλωσή του, σε συνδυασμό με τη μείωση της ανεργίας στη χώρα μας, σε επίπεδα χαμηλού 15ετίας, τα στοιχεία αυτά είναι ένδειξη των νέων προοπτικών που δημιουργούνται.

Η αύξηση κατά 30,4% στις κενές θέσεις σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2023 καταδεικνύει ότι η κυπριακή οικονομία αναπτύσσεται με σταθερούς ρυθμούς, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας. Η κυπριακή οικονομία έχει τη δυνατότητα να απορροφά εργατικό δυναμικό, συμβάλλοντας στην κοινωνική συνοχή και στην ενίσχυση της ευημερίας των πολιτών.

Τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν είναι ένδειξη ότι η ζήτηση για εργαζόμενους παραμένει αυξημένη, κάτι που μαρτυρά το θετικό κλίμα στις επιχειρήσεις και την πρόθεση επενδύσεων.

Η ανοδική πορεία της οικονομίας συνεχίζεται μέσα από την εφαρμογή ορθών οικονομικών πολιτικών. Αυτή η θετική πορεία έχει στο επίκεντρο την ευημερία των πολιτών και επιδρά θετικά σε μια σειρά από τομείς με τελικούς αποδέκτες τους πολίτες.

Με στοχευμένες πολιτικές, οι ευκαιρίες αυτές μπορούν να κεφαλαιοποιηθούν, ενισχύοντας την ανάπτυξη και την ευημερία όλων. Η ανάπτυξη συνεχίζεται – Το όραμά μας υλοποιείται!

Η εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής επιφέρει θετικά αποτελέσματα στην αγορά εργασίας, τα οποία θα παρουσιαστούν αναλυτικά από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, σε διάσκεψη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου, στο Υπουργείο Εργασίας.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στα άκρα οι Αστυνομικοί: Λευκή απεργία και θεαματικές διαμαρτυρίες εν μέσω της Προεδρίας – «Δεν θα γίνουν οι εκδηλώσεις μοχλός πίεσης» λέει ο Φυτιρής

Στα άκρα οι Αστυνομικοί: Λευκή απεργία και θεαματικές διαμαρτυρίες εν μέσω της Προεδρίας – «Δεν θα γίνουν οι εκδηλώσεις μοχλός πίεσης» λέει ο Φυτιρής

Σε τροχιά επικίνδυνης κλιμάκωσης εισέρχεται η αντιπαράθεση Κυβέρνησης – Αστυνομικών, με φόντο την περικοπή των υπερωριών και ενώ η Κύπρος ετοιμάζεται να αναλάβει την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρουσία αρχηγών ξένων κρατών.

BEST OF TOTHEMAONLINE