Έξαρση τριών εποχικών λοιμώξεων στην Κύπρο - Μεγάλη πίεση στα νοσηλευτήρια

Έξαρση τριών εποχικών λοιμώξεων στην Κύπρο - Μεγάλη πίεση στα νοσηλευτήρια

Έξαρση τριών εποχικών λοιμώξεων της Γρίπης, του RSV και του Κορωνοϊού παρουσιάζεται στην Κύπρο με αποτέλεσμα τα δημόσια νοσηλευτήρια να δέχονται μεγάλη πίεση.

Το φαινόμενο είναι πανευρωπαϊκό και ήδη το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων είχε προβεί σε έντονες προειδοποιήσεις ενόψει γιορτών και συναθροίσεων.

Σύμφωνα με τον ΟΚΥπΥ, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας νοσηλεύονται γύρω στους 80 ασθενείς, στο Νοσοκομείο Λεμεσού 60 ενώ πολλές νοσηλείες παιδιών με εποχικές λοιμώξεις έχει και το Μακάριο Νοσοκομείο.

Πηγή: ΡΙΚ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σύσκεψη αρχηγών πριν από την άφιξη Γκουτέρες: Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στο Κυπριακό

Σύσκεψη αρχηγών πριν από την άφιξη Γκουτέρες: Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στο Κυπριακό

Με στόχο τον καλύτερο συντονισμό ενόψει της επίσκεψης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης θα συγκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας. Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ο Πρόεδρος θα ενημερώσει τις πολιτικές δυνάμεις για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό πριν από την άφιξη του Αντόνιο Γκουτέρες.