ΥΠΕΞ Συρίας-ΗΠΑ: Στόχος η αποτροπή επανεμφάνισης τρομοκρατίας στη Συρία

 ΥΠΕΞ Συρίας-ΗΠΑ: Στόχος η αποτροπή επανεμφάνισης τρομοκρατίας στη Συρία

Ο κοινός στόχος για την αποτροπή της επανεμφάνισης της τρομοκρατίας στη Συρία συζητήθηκε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν με τον Τούρκο ομόλογο του Χακάν Φιντάν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι Υπουργοί συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία.

Ο Άντονι Μπλίνκεν τόνισε την ανάγκη να υποστηριχθεί μια πολιτική διαδικασία υπό την ηγεσία της Συρίας που θα προασπίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και θα δίνει προτεραιότητα σε μια κυβέρνηση που θα είναι αντιπροσωπευτική και χωρίς αποκλεισμούς.

Προστίθεται ότι οι δύο Υπουργοί συζήτησαν τον κοινό στόχο για την αποτροπή της τρομοκρατίας που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια της Τουρκίας και της Συρίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

26 Αυγούστου: Η ώρα της αλήθειας για το Κυπριακό - Τρέχουν για συγκλίσεις- Η Άγκυρα τραβάει το σχοινί

26 Αυγούστου: Η ώρα της αλήθειας για το Κυπριακό - Τρέχουν για συγκλίσεις- Η Άγκυρα τραβάει το σχοινί

Η αντίστροφη μέτρηση για τη συνάντηση του Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Τουφάν Ερχιουρμάν στις 26 Αυγούστου έχει αρχίσει. Μόνο που όσο πλησιάζει το ραντεβού, τόσο περισσότερο γίνεται αντιληπτό, ότι το ζητούμενο δεν είναι απλώς να καταγραφούν οι συγκλίσεις, ή να συμφωνηθεί ένα ακόμη πακέτο Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.