ΥΠΕΞ Συρίας-ΗΠΑ: Στόχος η αποτροπή επανεμφάνισης τρομοκρατίας στη Συρία

 ΥΠΕΞ Συρίας-ΗΠΑ: Στόχος η αποτροπή επανεμφάνισης τρομοκρατίας στη Συρία

Ο κοινός στόχος για την αποτροπή της επανεμφάνισης της τρομοκρατίας στη Συρία συζητήθηκε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν με τον Τούρκο ομόλογο του Χακάν Φιντάν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι Υπουργοί συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία.

Ο Άντονι Μπλίνκεν τόνισε την ανάγκη να υποστηριχθεί μια πολιτική διαδικασία υπό την ηγεσία της Συρίας που θα προασπίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και θα δίνει προτεραιότητα σε μια κυβέρνηση που θα είναι αντιπροσωπευτική και χωρίς αποκλεισμούς.

Προστίθεται ότι οι δύο Υπουργοί συζήτησαν τον κοινό στόχο για την αποτροπή της τρομοκρατίας που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια της Τουρκίας και της Συρίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σκληρό πόκερ για τις προεδρίες των επιτροπών - Ο νέος κανονισμός αφήνει εκτός ΑΛΜΑ και Άμεση Δημοκρατία - Συνεδριάζει η Επιτροπή Επιλογής

Σκληρό πόκερ για τις προεδρίες των επιτροπών - Ο νέος κανονισμός αφήνει εκτός ΑΛΜΑ και Άμεση Δημοκρατία - Συνεδριάζει η Επιτροπή Επιλογής

Η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 16.00 αναμένεται να κυλήσει χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις. Η επικύρωση της Επιτροπής Επιλογής και ο διορισμός των νέων γραμματέων και του κοσμήτορα θεωρούνται διαδικασίες με λίγο-πολύ προδιαγεγραμμένη κατάληξη. Το πραγματικό ενδιαφέρον, ωστόσο, μεταφέρεται αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίας, όταν τα κόμματα θα κληθούν να καταλήξουν στην κατανομή των προεδριών των κοινοβουλευτικών επιτροπών, σε μια διαδικασία που συνοδεύεται από έντονες διαβουλεύσεις, πολιτικά παζάρια και παρασκηνιακές επαφές.

BEST OF TOTHEMAONLINE