ΥΠΕΞ Συρίας-ΗΠΑ: Στόχος η αποτροπή επανεμφάνισης τρομοκρατίας στη Συρία

 ΥΠΕΞ Συρίας-ΗΠΑ: Στόχος η αποτροπή επανεμφάνισης τρομοκρατίας στη Συρία

Ο κοινός στόχος για την αποτροπή της επανεμφάνισης της τρομοκρατίας στη Συρία συζητήθηκε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν με τον Τούρκο ομόλογο του Χακάν Φιντάν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι Υπουργοί συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία.

Ο Άντονι Μπλίνκεν τόνισε την ανάγκη να υποστηριχθεί μια πολιτική διαδικασία υπό την ηγεσία της Συρίας που θα προασπίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και θα δίνει προτεραιότητα σε μια κυβέρνηση που θα είναι αντιπροσωπευτική και χωρίς αποκλεισμούς.

Προστίθεται ότι οι δύο Υπουργοί συζήτησαν τον κοινό στόχο για την αποτροπή της τρομοκρατίας που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια της Τουρκίας και της Συρίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Προσκαλέσαμε τον Ερντογάν στην άτυπη Σύνοδο της ΕΕ αλλά δεν ήταν θετικός»

ΠτΔ: «Προσκαλέσαμε τον Ερντογάν στην άτυπη Σύνοδο της ΕΕ αλλά δεν ήταν θετικός»

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αποκάλυψε ότι η Κύπρος έχει αποστείλει πρόσκληση στον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να συμμετάσχει στο άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στην Κύπρο ή, εναλλακτικά, να εκπροσωπηθεί από τον Υπουργό Εξωτερικών ή τον Υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων σε άτυπες συνεδριάσεις του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε ο ίδιος, σε αποκλειστική συνέντευξη στον Νίκο Λούρδα για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, η πρώτη αντίδραση από τουρκικής πλευράς δεν ήταν θετική, χωρίς ωστόσο αυτό να σταματά τις προσπάθειες της Λευκωσίας για θετικές εξελίξεις.