ΥΠΕΞ Συρίας-ΗΠΑ: Στόχος η αποτροπή επανεμφάνισης τρομοκρατίας στη Συρία

 ΥΠΕΞ Συρίας-ΗΠΑ: Στόχος η αποτροπή επανεμφάνισης τρομοκρατίας στη Συρία

Ο κοινός στόχος για την αποτροπή της επανεμφάνισης της τρομοκρατίας στη Συρία συζητήθηκε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν με τον Τούρκο ομόλογο του Χακάν Φιντάν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι Υπουργοί συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία.

Ο Άντονι Μπλίνκεν τόνισε την ανάγκη να υποστηριχθεί μια πολιτική διαδικασία υπό την ηγεσία της Συρίας που θα προασπίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και θα δίνει προτεραιότητα σε μια κυβέρνηση που θα είναι αντιπροσωπευτική και χωρίς αποκλεισμούς.

Προστίθεται ότι οι δύο Υπουργοί συζήτησαν τον κοινό στόχο για την αποτροπή της τρομοκρατίας που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια της Τουρκίας και της Συρίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τραμπ: Οι χώρες που παίρνουν πετρέλαιο μέσω των Στενών να φροντίσουν για την ασφάλεια διέλευσης - Διώξτε τους Αμερικανούς, λένε οι Ιρανοί στις χώρες του Κόλπου

Τραμπ: Οι χώρες που παίρνουν πετρέλαιο μέσω των Στενών να φροντίσουν για την ασφάλεια διέλευσης - Διώξτε τους Αμερικανούς, λένε οι Ιρανοί στις χώρες του Κόλπου

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή διανύει την 15η μέρα, χωρίς ορατό τέλος ενώ η ενεργειακή κρίση απειλεί να λυγίσει την παγκόσμια οικονομία. Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι πολλές χώρες θα στείλουν πολεμικά πλοία για να διασφαλίσουν ότι τα Στενά του Ορμούζ θα παραμείνουν ανοικτά. Η κυβέρνηση Τραμπ απέρριψε τις προσπάθειες των συμμάχων της Μέσης Ανατολής να ξεκινήσουν διπλωματικές διαπραγματεύσεις με στόχο τον τερματισμό του πολέμου στο Ιράν.

BEST OF TOTHEMAONLINE