ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Κατέβασαν» ρολά και νυστέρια οι γιατροί στα κατεχόμενα

«Κατέβασαν» ρολά και νυστέρια οι γιατροί στα κατεχόμενα

Αναφορά γίνεται επίσης στο «νόμο» περί πολιτικών κομμάτων που ενέκρινε και πάλι χθες η “βουλή” ενώ είχε απορριφθεί από τον Τ/κ ηγέτη την πρώτη φορά.

Οι χθεσινές απεργίες(26/10) με προεξέχουσα εκείνη των γιατρών κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του τ/κ Τύπου την Τρίτη (27/10).Επίσης, στη νέα ένοπλη επίθεση τοκογλύφων, όπως φαίνεται, στην Αμμόχωστο, στις επιπτώσεις της έντονης βροχόπτωσης χθες, τις εκλογές στο κόμμα Εθνικής Ενότητας κά.

Η “Αφρίκα” (Αφρική), με τίτλο “Ένσταση στις οδηγίες”, γράφει ότι χθες ήταν η ημέρα των απεργιών αφού εκδηλώσεις και απεργίες πραγματοποίησαν οι συντεχνίες των γιατρών, των δασκάλων και των “δημοτικών” υπαλλήλων, ενώ πολλοί “βουλευτές” που είναι γιατροί “κρέμασαν κι αυτοί τις ποδιές και βγήκαν στο δρόμο”. Αλλού γράφει ότι η συντεχνία των “δημοτικών” υπαλλήλων BES συνεχίζει και σήμερα την απεργία στη Γιαλούσα. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι Τ/κ ηγέτης απέρριψε το “νόμο” για τα κόμματα. Ωστόσο η “βουλή” δεν έδωσε σημασία και ανέβασε τη βοήθεια των κομμάτων από το 10% στο 15%.

Η “Χαλκίν Σεσί” (Φωνή του λαού), υπό τον τίτλο “Στο πόδι οι γιατροί”, αναφέρεται στη χθεσινή απεργία της συντεχνίας των γιατρών και γράφει ότι μετά την πορεία τους προς τη “βουλή” άφησαν τις άσπρες τους ποδιές εκεί και δημοσιεύει στοιχεία για τους μισθούς στα κατεχόμενα, στις ελεύθερες περιοχές και στην Τουρκία. Αλλού γράφει ότι μετά την ένοπλη ληστεία στον Καραβά, στην Αμμόχωστο τρία άτομα απείλησαν με πιστόλι Ιορδανό που φέρεται να τους χρωστούσε 160.000 δολάρια για να υπογράψει γραμμάτια. Σε άλλο θέμα δημοσιεύει δημοσκόπηση για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΚΕΕ όπου φαίνεται να προηγείται ο Χουσείν Οζγκιουργκιούν ακολουθούμενος από τους Ουνάλ Ουστέλ, Ερσίν Τατάρ και Ναζίμ Τσαβούσογλου.

Η “Χαβαντίς” (Είδηση) έχει τίτλο “Λευκή οργή” και αναφέρεται στην απεργία των γιατρών και δημοσιεύει φωτογραφία με τις άσπρες ποδιές τους στην σιδερόπορτα της “βουλής” μαζί με τα πανό με συνθήματα που κρατούσαν, όπως “δεν γίνεται οικονομία στην υγεία” και “μη υγιής διοίκηση=μη υγιής κοινωνία”. Αλλού δημοσιεύει φωτογραφία από το σεισμό στο Αφγανιστάν και γράφει ότι δεν τους έφτανε η φτώχεια, τους χτύπησε και ο εγκέλαδος. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε έρευνα του κοινωνιολόγου Κουντρέτ Ακάι σε χωριά της Καρπασίας όπου μένουν Τ/κ που ήταν πρόσφυγες από αλλού και εκ Τουρκίας, οι οποίοι αντιτίθενται “στο να γίνουν πρόσφυγες και πάλι μαζί με την λύση”.

Η “Κίπρις” (Κύπρος), με τίτλο “Η οικονομία στην υγεία σκοτώνει τους ανθρώπους”, αναφέρεται στη χθεσινή προειδοποιητική απεργία των γιατρών για τα προβλήματα στον τομέα της υγείας. Αλλού γράφει ότι η Λουρουτζίνα πλημμύρισε χθες από τη νεροποντή ενώ και σε χωριά της Μεσαορίας παρουσιάστηκαν προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση. Σε άλλο θέμα γράφει ότι σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Daily Mirror τζιχαντιστές από τη Βρετανία μεταβαίνουν μέσω ψευδοκράτους στη Συρία για να ενταχθούν στο ISIS.

Η “Γενί Ντουζέν” (Νέα τάξη), με τίτλο “Γιατροί: τέλειωσαν οι λέξεις”, γράφει ότι η χθεσινή τρίωρη απεργία ήταν προειδοποιητική και τα αιτήματά τους αφορούν τα κεκτημένα δικαιώματά τους, τις συνθήκες εργασίας και την αναπροσαρμογή μισθών. Αλλού γράφει ότι σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Γκεζιτζί, στο ΚΕΕ προηγείται ο Οζγκιουργκιούν για τις εκλογές της 30ης Οκτωβρίου. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι η “νομοθεσία” για τα πολιτικά κόμματα εγκρίθηκε και πάλι με πλειοψηφία στη “βουλή” με την οποία εμποδίζονται οι πολιτικές μετεγγραφές, εισάγεται έλεγχος εσόδων – εξόδων των κομμάτων, μπαίνει ποσόστωση 30% για τις γυναίκες κά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top