Απόδραση 49χρονου: Σοκάρουν όσα ακούστηκαν στο Δικαστήριο - Πρόταση για εικονικό γάμο και για αγορά σπιτιού είχε ο Σουηδός δραπέτης

Απόδραση 49χρονου: Σοκάρουν όσα ακούστηκαν στο Δικαστήριο - Πρόταση για εικονικό γάμο και για αγορά σπιτιού είχε ο Σουηδός δραπέτης

Σοβαροί ισχυρισμοί διατυπώθηκαν από τον αστυνομικό ανακριτή ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, όπου προσήχθησαν το πρωί αστυνομικός, 44 ετών και δικηγόρος 54 ετών, στους οποίους επιβλήθηκε διάταγμα οκταήμερης κράτησης, για παροχή συνδρομής στην απόδραση 49χρονου Σουηδού κρατούμενου, στις 22 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με αστυνομικό ανακριτή, η δικηγόρος παρείχε στον Σουηδό κρατούμενο χάρτη, κινητό τηλέφωνο, φορτιστή και εργαλείο για να βοηθήσει στην απόδραση του. Τού πρότεινε επίσης να τελέσουν εικονικό γάμο. Ο αστυνομικός πρότεινε στον Σουηδό, λόγω οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε, να του πωλήσει το σπίτι του.

Κατά την αστυνομική έρευνα, στην οικία του αστυνομικού, βρέθηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα και περισσότερα φυσίγγια από αυτά που είχε χρεωθεί. Ο αστυνομικός κατηγορείται τώρα και για παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών.

Ο Σουηδός απέδρασε στις 22 Δεκεμβρίου, ενώ νοσηλευόταν υπό φρούρηση, σε ιδιωτική κλινική στη Λάρνακα. Είχε συλληφθεί με βάση ευρωπαϊκό ένταλμα των σουηδικών αρχών, για αδικήματα οικονομικής φύσεως ποσού περίπου 90 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο δραπέτης εντοπίστηκε, μια μέρα αργότερα, σε ανεγειρόμενη πολυκατοικία στο κέντρο της Λάρνακας.

Πηγή: news.rik.cy

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στην Κύπρο σήμερα η Τζιόρτζια Μελόνι - Η ατζέντα της συζήτησης με ΠτΔ

Στην Κύπρο σήμερα η Τζιόρτζια Μελόνι - Η ατζέντα της συζήτησης με ΠτΔ

Την Κύπρο επισκέπτεται σήμερα η Πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, με στόχο την αναβάθμιση των διμερών σχέσεων, με απτά παραδοτέα. Πρόκειται για την πρώτη διμερή επίσκεψη Ιταλού Πρωθυπουργού στη χώρα εδώ και 36 χρόνια και έρχεται σε συνέχεια της επίσκεψής του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Ρώμη τον περασμένο Φεβρουάριο, καθώς και της ιστορικής επίσκεψης του Προέδρου Ματαρέλα στην Κύπρο, του πρώτου Ιταλού Προέδρου από την εγκαθίδρυση των διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών.

BEST OF TOTHEMAONLINE