Διασωληνωμένα τέσσερα πρόσωπα με γρίπη - Γεμίζουν τα Νοσοκομεία

Διασωληνωμένα τέσσερα πρόσωπα με γρίπη - Γεμίζουν τα Νοσοκομεία

Διασωληνωμένοι στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας βρίσκονται τέσσερις ασθενείς που νοσηλεύονται με γρίπη, ενώ τα αυξημένα περιστατικά γρίπης και COVID έχουν εντείνει την προσέλευση ασθενών στα νοσοκομεία, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου.

Ο κ. Χαριλάου εξήγησε ότι τα περιστατικά γρίπης εκδηλώθηκαν φέτος νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν, με τα περιστατικά που προσέρχονται στα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ) των δημόσιων νοσοκομείων να έχουν αυξηθεί σημαντικά κατά τις τελευταίες εβδομάδες, από τις 15 Δεκεμβρίου περίπου.

Σημείωσε, ενδεικτικά, ότι μόνο στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, προσέρχονται καθημερινά πέραν των 200 περιστατικών. Ανέφερε, ακόμα, ότι ενδεικτική της αύξησης των περιστατικών είναι και η πληρότητα σε κλίνες, η οποία ξεπερνά το 90%, λόγω των αυξημένων περιστατικών γρίπης, COVID, καθώς και άλλων ιώσεων και παθήσεων.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Χαριλάου, μεταξύ των τεσσάρων ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με βαριάς μορφής γρίπη, βρίσκεται και άτομο 43 ετών.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Στη Νέα Υόρκη κρίνονται τα επόμενα βήματα - Τι μεταφέρει η Ολγκίν στον Γκουτέρες

Κυπριακό: Στη Νέα Υόρκη κρίνονται τα επόμενα βήματα - Τι μεταφέρει η Ολγκίν στον Γκουτέρες

Στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών μεταφέρεται σήμερα, το επίκεντρο των εξελίξεων στο Κυπριακό, καθώς η προσωπική του απεσταλμένη, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, συναντάται στη Νέα Υόρκη με τον Αντόνιο Γκουτέρες για μια επαφή που θεωρείται καθοριστικής σημασίας για την πορεία της διαδικασίας τους επόμενους μήνες.

BEST OF TOTHEMAONLINE