Αυξάνονται οι θανάτοι από γρίπη Α': Στους τρεις οι νεκροί - Πέντε οι διασωληνωμένοι
09.01.2025 - 21:17
Τα νοσοκομεία φαίνεται να γέμισε η γρίπη Α', με ένα 43χρονο, ο οποίος νοσηλευόταν διασωληνωμένος στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, να έχει χάσει την ζωή του.
Ο 43χρονος νοσηλευόταν εδώ και μέρες ενώ έφυγε από τη ζωή σήμερα Πέμπτη (9/1).
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, πέρα από τον 43χρονο που απεβίωσε, πληροφορίες αναφέρουν ότι απεβίωσαν ακόμη δύο ασθενείς.
Συγκεκριμένα γίνεται αναφορά για 87χρονο στο Νοσοκομείο Λευκωσίας και 73χρονο στο Νοσοκομείο Πάφου, οι οποίοι αντιμετώπιζαν και υποκείμενα νοσήματα.
Πέντε ακόμη ασθενείς νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση σε ΜΕΘ
Επίσης άλλοι πέντε ασθενείς, νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας με Γρίπη Α. Ένας στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, δυο στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού και άλλοι δυο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Η πληρότητα των νοσοκομείων έχει ξεπεράσει το 90%, με ασθενείς με κορωνοϊό, γρίπη Α, αλλά και άλλες ιώσεις του αναπνευστικού. Εξαίρεση τη δεδομένη στιγμή αποτελεί το Μακάρειο Νοσοκομείο η πληρότητα του οποίου βρίσκεται στο 60%.
Σημειώνεται ότι σε περιορισμό στο σπίτι λόγω γρίπης Α' βρίσκεται και ένας μεγάλος αριθμός του πληθυσμού, με την ιατρική κοινότητα να απευθύνει έκκληση στους πολίτες που νοσούν να λαμβάνουν μέτρα για περιορισμό της περαιτέρω εξάπλωσης του ιού.
Στη Διεθνή Διάσκεψη Υψηλού Επιπέδου για την Ειρηνική Επίλυση του Παλαιστινιακού Ζητήματος και την Εφαρμογή της Λύσης των Δύο Κρατών, η οποία συνδιοργανώθηκε από τη Γαλλία και τη Σαουδική Αραβία, κατά τη διάρκεια της 80ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, συμμετείχε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.