Άκαρπη η πρώτη ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας στην Ελλάδα

Άκαρπη η πρώτη ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας στην Ελλάδα

Άκαρπη απέβη όπως αναμενόταν η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ελλάδα καθώς η υποψηφιότητα του Κωνσταντίνου Τασούλα δεν πέρασε τον συνταγματικό πήχη των 200 «υπέρ» που απαιτούνται.

Ο κ. Τασούλας έλαβε 160 θετικές ψήφους. Η Λούκα Κατσέλη, η οποία προτάθηκε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 40. Ο Τάσος Γιαννίτσης που προτάθηκε από το ΠΑΣΟΚ έλαβε συνολικά 34 ψήφους ενώ ο Κώστας Κυριακού πρόταση που κατατέθηκε από την Νίκη έλαβε 14 θετικές ψήφους.

Σύμφωνα με τις συνταγματικές προβλέψεις η διαδικασία περιλαμβάνει έως 5 ψηφοφορίες με τις δύο πρώτες να απαιτούν για την εκλογή Προέδρου πλειοψηφία τουλάχιστον 200 Βουλευτών, η επόμενη 180, η τέταρτη 151 και η τελευταία σχετική πλειοψηφία.

Η επόμενη ψηφοφορία είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

Στο ενεργειακό κόστος ως βασική πρόκληση για την Κυβέρνηση, στις προσπάθειες αξιοποίησης του φυσικού αερίου, καθώς και στις διεθνείς επαφές για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, αναφέρθηκε τη Μ.Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στο 16ο Nicosia Economic Congress, σημειώνοντας ότι θα γίνουν συζητήσεις με την ΕΝΙ και την TOTAL ούτως ώστε πριν το τέλος Απριλίου να υπάρξει συμφωνία για αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου εντός του 2027.

BEST OF TOTHEMAONLINE