Δρομολόγια του Grown Iris από Μάιο έως Οκτώβριο στο λιμάνι Λάρνακας

Δρομολόγια του Grown Iris από Μάιο έως Οκτώβριο στο λιμάνι Λάρνακας

Γύρω στα 19 δρομολόγια Χάιφα – Λάρνακα – Χάιφα αναμένεται να πραγματοποιήσει μέσα στο 2025 το κρουαζιερόπλοιο Grown Iris, χωρητικότητας περίπου δύο χιλιάδων επιβατών.

Πρόκειται για πλοίο, το οποίο πραγματοποιεί τακτικές κρουαζιέρες προς το λιμάνι Λάρνακας τα τελευταία χρόνια, μεταφέροντας ως επί το πλείστο Ισραηλινούς επισκέπτες για περιηγήσεις κυρίως στην πόλη κι επαρχία της Λάρνακας.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που έτυχε πριν από μερικές εβδομάδες η Αρχή Λιμένων Κύπρου (προσωρινή διαχειρίστρια του λιμανιού μετά το ναυάγιο με την Kition Ocean Holdings) από την εταιρεία που αντιπροσωπεύει στην Κύπρο το υπό αναφορά κρουαζιερόπλοιο, η πρώτη κρουαζιέρα από το γειτονικό λιμάνι του Ισραήλ είναι προγραμματισμένη το πρώτο 10ήμερο του Μάη και η τελευταία αρχές Οκτωβρίου.

Με βάση το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί και γνωστοποιηθεί στην ΑΛΚ, στις πλείστες των περιπτώσεων το Grown Iris θα φθάνει στο λιμάνι Λάρνακας ημέρα Παρασκευή, νωρίς το απόγευμα, και θ’ αναχωρεί την επόμενη μέρα, επίσης το απόγευμα.

Οι επιβάτες θα διανυκτερεύουν στο κρουαζιερόπλοιο και θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε διάφορα σημεία ενδιαφέροντος ή στο εμπορικό κέντρο της Λάρνακας, ενώ όσοι το επιθυμούν θα μπορούν να συμμετάσχουν σε εκδρομές στην επαρχία ή σε άλλες περιοχές της Κύπρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας μας, τον ερχόμενο Μάιο θα πραγματοποιηθούν τέσσερα δρομολόγια του Grown Iris προς το λιμάνι της Λάρνακας, τον Ιούνιο τρία, τον Ιούλιο τέσσερα, δύο τον Αύγουστο, τέσσερα τον Σεπτέμβριο, ενώ δύο δρομολόγια θα γίνουν τον Οκτώβριο. Η μία από τις αφίξεις Οκτωβρίου θα γίνει από τη Ρόδο.

Πάντως, δεν αποκλείεται και άλλες τουριστικές εταιρείες να δρομολογήσουν πλοία τους κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους στο λιμάνι της Λάρνακας, στα πλαίσια κρουαζιέρων που θα πραγματοποιούν σε γειτονικές χώρες ή στα ελληνικά νησιά.

Θυμίζουμε, ότι η ισραηλινή αγορά ήταν κι εξακολουθεί να παραμένει μία από τις πιο ανερχόμενες τουριστικές αγορές για τη Λάρνακα τα τελευταία χρόνια, αφού ένας μεγάλος αριθμός ταξιδιωτών από την γειτονική χώρα καταφθάνουν στην πόλη του Ζήνωνα είτε αεροπορικώς, είτε ακτοπλοϊκώς.

Εξού και η ισραηλινή τουριστική αγορά θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους αιμοδότες για την τοπική οικονομία και τις επιχειρήσεις.

Διαχρονικός στόχος των τοπικών αρχών της Λάρνακας παραμένει η αύξηση των κρουαζιερόπλοιων που προσεγγίζουν το λιμάνι της πόλης, το οποίο βρίσκεται σε μια εξαιρετικά βολική τοποθεσία, όπου ο επιβάτης μπορεί να μεταβεί πεζός στο εμπορικό κέντρο, ενώ είναι εφικτό σε κοντινές αποστάσεις να πραγματοποιηθούν κι ενδιαφέρουσες εκδρομές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Τουφάν Έρχιουρμαν, συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου έως τα τέλη Απριλίου με σκοπό να προβούν σε πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις, όπως ανακοίνωσαν τα ΗΕ μετά τη σημερινή τους συνάντηση στην κατοικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο, Χασίμ Ντιάν, στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία. Πρόσθεσαν πως οι δυο ηγέτες χαιρέτισαν τη διαρκή δέσμευση και εμπλοκή του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στο Κυπριακό και επανέλαβαν τη συνεχή ετοιμότητά τους να υποστηρίξουν τις προσπάθειές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE