Τρομακτικό βίντεο από συντριβή F-35 στην Αλάσκα - Σώθηκε ο πιλότος

Τρομακτικό βίντεο από συντριβή F-35 στην Αλάσκα - Σώθηκε ο πιλότος

Τρομακτικό περιστατικό στην Αλάσκα, καθώς συνετρίβη αεροσκάφος F-35 σε αεροπορική βάση της περιοχής, με τον πιλότο να προλαβαίνει να κάνει χρήση του συστήματος εκτίναξης.

Το ατύχημα έγινε στον διάδρομο προσγείωσης, στην αεροπορική βάση Eielson στην Αλάσκα, ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστό αν το περιστατικό συνέβη κατά την απογείωση ή την προσγείωση του μαχητικού αεροσκάφους.

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ ανέφερε ότι το αεροσκάφος υπέστη σημαντικές ζημιές, υπογραμμίζοντας ότι ο πιλότος είναι ασφαλής. «Έχει μεταφερθεί στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Μπάσετ για περαιτέρω αξιολόγηση», ανέφερε η ανακοίνωση. Σημειώνεται ότι η αεροπορική βάση Eielson είναι 40 χιλιόμετρα νότια του Φέρμπανκς, που είναι η μεγαλύτερη πόλη της Αλάσκας.

«Οι άνθρωποί μας είναι ο σημαντικότερος πόρος μας και δεσμευόμαστε να διασφαλίσουμε την ασφάλεια και την ασφάλειά τους. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ θα διεξάγει ενδελεχή έρευνα με την ελπίδα να ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες να μην ξανασυμβούν τέτοια περιστατικά», τόνισε ο συνταγματάρχης Πολ Τάουνσεντ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν στην Κύπρο σε 8 ημέρες: Οι επαφές που ίσως κρίνουν τις επόμενες εξελίξεις

Ολγκίν στην Κύπρο σε 8 ημέρες: Οι επαφές που ίσως κρίνουν τις επόμενες εξελίξεις

Επί της ουσίας του Κυπριακού θα είναι οι επαφές της Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, όπου φτάνει σε 8 ημέρες. Προς το παρόν είναι γνωστό ότι η Μαρία Άγκελα Ολγκίν θα έχει χωριστές συναντήσεις με τους δύο ηγέτες, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Τ/κ ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν χωρίς να είναι μέχρι στιγμής γνωστό κατά πόσο θα υπάρξει τριμερής συνάντηση, όπως στο τελευταίο της ταξίδι.