Καταδίκη γαστρεντερολόγου στη Γερμανία για σεξουαλική κακοποίηση ασθενών, ενώ τους έκανε κολονοσκόπηση

Καταδίκη γαστρεντερολόγου στη Γερμανία για σεξουαλική κακοποίηση ασθενών, ενώ τους έκανε κολονοσκόπηση

Ένας γιατρός στη Γερμανία καταδικάστηκε σε κάθειρξη 6,5 ετών για 17 βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος ασθενών του, ενώ τους έκανε κολονοσκόπηση. Το δικαστήριο δεν του απαγόρευσε ωστόσο να ασκεί το επάγγελμά του.

Ο 52χρονος γαστρεντερολόγος κρίθηκε ένοχος επειδή «εισήγαγε το δάχτυλό του στον κόλπο 17 ασθενών» μέσα στο ιατρείο του, μεταξύ 2017-21, ανέφερε ένας εκπρόσωπος του δικαστηρίου του Μονάχου. Οι δικαστικές αρχές έκριναν ότι οι πράξεις του ισοδυναμούσαν με «βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση στο πλαίσιο θεραπευτικής σχέσης» με τα θύματα.

Η εισαγγελία ζητούσε να επιβληθεί ποινή κάθειρξης 8 ετών στον γιατρό Βόλφγκανγκ Χ. Οι κατηγορίες αποδείχθηκαν «χωρίς καμία αμφιβολία», έκρινε το δικαστήριο.

Ο γιατρός θα μπορέσει να συνεχίσει να ασκεί το επάγγελμά του αφού εκτίσει την ποινή του. Το δικαστήριο εξήγησε ότι δεν είχε προηγούμενες δοσοληψίες με τον νόμο και «δεν διέπραξε άλλα αδικήματα αφού τον ανακάλυψαν».

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠΔΠ, μεταναστευτικό και Μέση Ανατολή συζητά ο ΠτΔ στις Βρυξέλλες - Ολοκληρώνεται η Κυπριακή Προεδρία

ΠΔΠ, μεταναστευτικό και Μέση Ανατολή συζητά ο ΠτΔ στις Βρυξέλλες - Ολοκληρώνεται η Κυπριακή Προεδρία

Συνεχίζονται σήμερα στις Βρυξέλλες οι εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κατά τις οποίες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος δέχτηκε συγχαρητήρια από επικεφαλής ευρωπαϊκών θεσμών και ομολόγων του για την πρόοδο που επιτεύχθηκε τους τελευταίους έξι μήνες σε διάφορα θέματα, θα παρουσιάσει τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί επί Κυπριακής Προεδρίας ΕΕ σε σχέση με το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο. 

BEST OF TOTHEMAONLINE