Καταδίκη γαστρεντερολόγου στη Γερμανία για σεξουαλική κακοποίηση ασθενών, ενώ τους έκανε κολονοσκόπηση

Καταδίκη γαστρεντερολόγου στη Γερμανία για σεξουαλική κακοποίηση ασθενών, ενώ τους έκανε κολονοσκόπηση

Ένας γιατρός στη Γερμανία καταδικάστηκε σε κάθειρξη 6,5 ετών για 17 βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος ασθενών του, ενώ τους έκανε κολονοσκόπηση. Το δικαστήριο δεν του απαγόρευσε ωστόσο να ασκεί το επάγγελμά του.

Ο 52χρονος γαστρεντερολόγος κρίθηκε ένοχος επειδή «εισήγαγε το δάχτυλό του στον κόλπο 17 ασθενών» μέσα στο ιατρείο του, μεταξύ 2017-21, ανέφερε ένας εκπρόσωπος του δικαστηρίου του Μονάχου. Οι δικαστικές αρχές έκριναν ότι οι πράξεις του ισοδυναμούσαν με «βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση στο πλαίσιο θεραπευτικής σχέσης» με τα θύματα.

Η εισαγγελία ζητούσε να επιβληθεί ποινή κάθειρξης 8 ετών στον γιατρό Βόλφγκανγκ Χ. Οι κατηγορίες αποδείχθηκαν «χωρίς καμία αμφιβολία», έκρινε το δικαστήριο.

Ο γιατρός θα μπορέσει να συνεχίσει να ασκεί το επάγγελμά του αφού εκτίσει την ποινή του. Το δικαστήριο εξήγησε ότι δεν είχε προηγούμενες δοσοληψίες με τον νόμο και «δεν διέπραξε άλλα αδικήματα αφού τον ανακάλυψαν».

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έντονη δυσαρέσκεια ΠτΔ προς Ολγκίν για τη συνάντηση με τον Τούρκο «πρέσβη» στα κατεχόμενα

Έντονη δυσαρέσκεια ΠτΔ προς Ολγκίν για τη συνάντηση με τον Τούρκο «πρέσβη» στα κατεχόμενα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, εξέφρασε στην Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, την έντονη δυσαρέσκειά του για τη συνάντηση που είχε η κ. Ολγκίν με τον «πρέσβη» της Τουρκίας στα κατεχόμενα. Αυτό ανέφερε το απόγευμα της Τρίτης ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, μετά τη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, στο Προεδρικό, με την κ. Ολγκίν, κατόπιν αιτήματος της ίδιας.

BEST OF TOTHEMAONLINE