ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καβγάς πάνω από την κάλπη σε επαρχία της Τουρκίας

Καβγάς πάνω από την κάλπη σε επαρχία της Τουρκίας

Διαμάχη ξέσπασε μεταξύ ομάδας του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ και του φιλοκουρδικού κόμματος HDP στην επαρχία Νταρίτσα του Κοτσάελι με αποτέλεσμα η αστυνομία να παρέμβει και να ρίξει δακρυγόνα.

Το επεισόδιο προκλήθηκε μεταξύ των συγγενών μιας 80χρονης γυναίκας που ήθελαν να την βοηθήσουν να ψηφίσει και παρατηρητών της εκλογικής διαδικασίας. Όπως μεταδίδεται ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ ο οποίος ήταν παρατηρητής στην κάλπη ενώ η 80χρονη γυναίκα ετοιμαζόταν να ρίξει στην κάλπη το ψηφοδέλτιο της το πήρε και το έσκισε. Ξέσπασε διαμάχη η οποία μετατράπηκε σε καβγά μεταξύ ομάδων του ΑΚΡ και του HDP. Κλήθηκαν αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες παρενέβηκαν χρησιμοποιώντας δακρυγόνα. Η έρευνα είναι σε εξέλιξη. 

Ο πρώην Υπουργός ΕΕ Αλί Χαϊντάρ Κόντζα του HDP δήλωσε ότι δεν είναι ένα επεισόδιο στο οποίο πρέπει να δοθούν μεγάλες διαστάσεις. Από την πλευρά του ο επαρχιακός πρόεδρος του ΑΚΡ κατηγόρησε την ομάδα του HDP ότι επιτέθηκε εναντίον των μελών του ΑΚΡ υπευθύνων της κάλπης.

"Οι δικοί μας ήταν δύο και τους επιτέθηκαν 20-30 άτομα. Τώρα είναι στο νοσοκομείο", ανέφερε, προσθέτοντας οι υπεύθυνοι του HDP ήθελαν να βοηθήσουν την 80χρονη γυναίκα να ψηφίσει, ωστόσο οι εκπρόσωποι του ΑΚΡ τους υπενθύμισαν ότι αυτό το καθήκον το έχει ο πρόεδρος της κάλπης. Στην αρχή συζητούσαν έντονα και στη συνέχεια ξεκίνησε η διαμάχη. Κάποιοι του HDP επηρεάστηκαν από τα δακρυγόνα της αστυνομίας, όπως ανέφερε. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top