Κάτι περισσότερο από τραγικό... Δεν απαντούσαν σε μάρτυρα που ήθελε να καταγγείλει κακοποίηση γυναίκας - «Έχουμε άλλες δουλειές»

Κάτι περισσότερο από τραγικό... Δεν απαντούσαν σε μάρτυρα που ήθελε να καταγγείλει κακοποίηση γυναίκας - «Έχουμε άλλες δουλειές»

Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα από το χάος που υπάρχει στις τάξεις της Αστυνομίας για το πως να χειριστούν περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.

Απίστευτη μπορεί να χαρακτηριστεί καταγγελία για τον τρόπο που οι Αρχές αντιμετώπισαν περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας η οποία τέθηκε ενώπιον της Επιτροπής Νομικών της Βουλής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ALPHA Kύπρου, μάρτυρας σε περιστατικό κακοποίησης γυναίκας από το σύντροφό της, επικοινώνησε με την ΠΟΓΟ ζητώντας συμβουλές για το πώς να χειριστεί την υπόθεση. Η Οργάνωση έδωσε τα τηλέφωνα της Αστυνομίας αλλά δεν τα απαντούσαν. Μετά πήγε μια αστυνομικός στο χώρο αλλά δεν μπόρεσε να κάνει κάτι γιατί δεν ήταν μέσα το ζευγάρι και δοθήκαν οδηγίες την επόμενη φορά που θα ακούσουν το περιστατικό να τους καλέσουν.

Όταν η μάρτυρας κάλεσε το αστυνομικό τμήμα που της υποδείχθηκε, άκουσε το εξής πρωτάκουστο από τον αστυνομικό που απάντησε το τηλέφωνο: «Είπε ότι έχουν άλλες δουλείες τώρα και ότι δεν μπορούν να κάμουν κάτι. Μετά η μάρτυρας προσπάθησε να καταγγείλει σε άλλα τηλέφωνα της αστυνομίας. Δεν απαντούσαν τα τηλέφωνα, είπαν ότι δεν είναι οι αρμόδιοι για να βοηθήσουν κτλ.» ανέφερε εκπρόσωπος της ΠΟΓΟ.

Δείτε ολόκληρο το ρεπορτάζ εδώ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο Αύγουστος που θα κρίνει το Κυπριακό - Ο Φίτο ανοίγει τον κύκλο των κρίσιμων επαφών - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν

Ο Αύγουστος που θα κρίνει το Κυπριακό - Ο Φίτο ανοίγει τον κύκλο των κρίσιμων επαφών - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν

Η άφιξη στην Κύπρο του Εκτελεστικού Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ειδικού Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Κυπριακό, Ραφαέλε Φίτο, δεν αποτελεί ακόμη μία τυπική ευρωπαϊκή επίσκεψη. Έρχεται σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία το Κυπριακό φαίνεται να επανέρχεται δυναμικά στη διεθνή ατζέντα, με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και πλέον την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιχειρούν συντονισμένα να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την πρώτη ουσιαστική πολιτική επανεκκίνηση, έπειτα από χρόνια στασιμότητας.

BEST OF TOTHEMAONLINE