Κάτι περισσότερο από τραγικό... Δεν απαντούσαν σε μάρτυρα που ήθελε να καταγγείλει κακοποίηση γυναίκας - «Έχουμε άλλες δουλειές»
13.02.2025 - 22:25
Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα από το χάος που υπάρχει στις τάξεις της Αστυνομίας για το πως να χειριστούν περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.
Απίστευτη μπορεί να χαρακτηριστεί καταγγελία για τον τρόπο που οι Αρχές αντιμετώπισαν περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας η οποία τέθηκε ενώπιον της Επιτροπής Νομικών της Βουλής.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ALPHA Kύπρου, μάρτυρας σε περιστατικό κακοποίησης γυναίκας από το σύντροφό της, επικοινώνησε με την ΠΟΓΟ ζητώντας συμβουλές για το πώς να χειριστεί την υπόθεση. Η Οργάνωση έδωσε τα τηλέφωνα της Αστυνομίας αλλά δεν τα απαντούσαν. Μετά πήγε μια αστυνομικός στο χώρο αλλά δεν μπόρεσε να κάνει κάτι γιατί δεν ήταν μέσα το ζευγάρι και δοθήκαν οδηγίες την επόμενη φορά που θα ακούσουν το περιστατικό να τους καλέσουν.
Όταν η μάρτυρας κάλεσε το αστυνομικό τμήμα που της υποδείχθηκε, άκουσε το εξής πρωτάκουστο από τον αστυνομικό που απάντησε το τηλέφωνο: «Είπε ότι έχουν άλλες δουλείες τώρα και ότι δεν μπορούν να κάμουν κάτι. Μετά η μάρτυρας προσπάθησε να καταγγείλει σε άλλα τηλέφωνα της αστυνομίας. Δεν απαντούσαν τα τηλέφωνα, είπαν ότι δεν είναι οι αρμόδιοι για να βοηθήσουν κτλ.» ανέφερε εκπρόσωπος της ΠΟΓΟ.
Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στον δρόμο Κελλιών – Τρούλλων, με θύμα τον 30χρονο Γεώργιο Γεωργίου από τη Λάρνακα. Ο 30χρονος, ο οποίος οδηγούσε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, συγκρούστηκε μετωπικά με σαλούν όχημα στο οποίο επέβαιναν τέσσερα πρόσωπα, μεταξύ τους και δύο ανήλικα παιδιά.