Συνάντηση Χριστοδουλίδη - Καδή - Τι συμφώνησαν ενόψει της Κυπριακής Προεδρίας το 2026

Συνάντηση Χριστοδουλίδη - Καδή - Τι συμφώνησαν ενόψει της Κυπριακής Προεδρίας το 2026

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Επίτροπο Αλιείας και Ωκεανών της ΕΕ κ. Κώστα Καδή.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Καδής ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το χαρτοφυλάκιο του, καθώς και τις δράσεις του για αντιμετώπιση των προκλήσεις που υπάρχουν στο πλαίσιο αυτού του χαρτοφυλακίου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Επίτροπος Αλιείας και Ωκεανών συμφώνησαν να είναι σε στενή επικοινωνία, ιδιαίτερα ενόψει και της προετοιμασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας για την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2026.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή - Σε συναγερμό η Κύπρος- «Ο πόλεμος με το Ιράν μπορεί να κρατήσει πάνω από 5 εβδομάδες» λέει ο Τραμπ

Κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή - Σε συναγερμό η Κύπρος- «Ο πόλεμος με το Ιράν μπορεί να κρατήσει πάνω από 5 εβδομάδες» λέει ο Τραμπ

Εκτός ελέγχου οδηγείται η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, μετά τον θάνατο του Αλί Χαμενεΐ, γεγονός που πυροδοτεί ραγδαίες εξελίξεις στις σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και ΗΠΑ. Σε αυτό το τεταμένο κλίμα, ο Ιρανός στρατηγός προχώρησε σε ευθείες απειλές, δηλώνοντας πως η Τεχεράνη είναι έτοιμη να εκτοξεύσει πυραύλους με στόχο να απομακρυνθούν οι Αμερικανοί από την Κύπρο, κλιμακώνοντας περαιτέρω τη ρητορική έντασης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Την ίδια ώρα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, διαβεβαίωσε πως «η αεράμυνά μας είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα», υπογραμμίζοντας ότι οι αρμόδιες αρχές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας.

BEST OF TOTHEMAONLINE