Σε εξέλιξη το Εθνικό Συμβούλιο - Συμμετέχει στη συνεδρίαση και ο Νίκος Αναστασιάδης

Σε εξέλιξη το Εθνικό Συμβούλιο - Συμμετέχει στη συνεδρίαση και ο Νίκος Αναστασιάδης

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδη, η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου με τη συμμετοχή αρχηγών ή εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Στη συνεδρίαση συμμετέχει και ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Εκ μέρους της Κυβέρνησης παρίστανται επίσης ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος, ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, η Υφυπουργός Παρά τω Προέδρω Ειρήνη Πική, ο διαπραγματευτής της ελληνοκυπριακής πλευράς Μενέλαος Μενελάου, και άλλοι αξιωματούχοι της Προεδρίας.

Ο Πρόεδρος θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό ενόψει και της διευρυμένης διάσκεψης για το Κυπριακό εντός Μαρτίου και μετά την επίσκεψη της Αναπληρώτριας ΓΓ του ΟΗΕ για Πολιτικές Υποθέσεις Ρόζμαρι ΝτιΚάρλο στην Κύπρο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Σε κίνδυνο να υποστεί «τεράστια ζημιά» η προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, σε περίπτωση νέας αποτυχίας της πρωτοβουλίας του ΓΓ του ΟΗΕ, αναφέρετα η Προσωπική Απεσταλμένη του, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, σε συνέντευξή της στη «Sunday Mail», ενώ, μιλώντας σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πολίτης», αναφέρεται στην ανάγκη συμφωνίας των δύο ηγετών σε μια σαφή διαδικασία, όπως το χρονοδιάγραμμα, η ημερήσια διάταξη και οι μηχανισμοί υπέρβασης αδιεξόδων, για τη διαμόρφωση πλαισίου επανέναρξης των συνομιλιών.

BEST OF TOTHEMAONLINE