ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η «είδηση» για τους αγνοούμενους…

Η «είδηση» για τους αγνοούμενους…

Τις τελευταίες ώρες τα διεθνή πρακτορεία «παίζουν» την… είδηση ότι η Τουρκία αποδέχθηκε να γίνουν εκσκαφές για εντοπισμό σορών αγνοουμένων σε ελεγχόμενες από τον στρατό της, περιοχές των κατεχομένων.

Την πιο πάνω αναφορά αναδημοσίευσαν την Πέμπτη (05/11) πολλά διεθνή Μ.Μ.Ε.

Στην προκειμένη, μάλλον η «είδηση» είναι ότι η πιο πάνω αναφορά δεν αποτελεί είδηση. 

Πιο συγκεκριμένα, η Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων τον περασμένο Φεβρουάριο διενήργησε ήδη ανασκαφικές εργασίες στην περιοχή του στρατοπέδου της ΕΛΔΥΚ και μάλιστα εντόπισε και οστά. Ως γνωστόν πλέον το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ χρησιμοποιείται από τον τουρκικό στρατό.

Μάλιστα, ανάλογα έργα έχουν γίνει και σε στρατιωτική περιοχή στην Λάπηθο.

Ίσως το νέο στην προκειμένη είναι ότι ο Μουσταφά Ακιντζί ανακοίνωσε ότι δίδεται άδεια για μεγάλο αριθμό ερευνών σε ελεγχόμενες από τον τουρκικό στρατό περιοχές. Πρόκειται για 30 σημεία εντός "στρατιωτικών ζωνών".

Δήλωσε σχετικά ο Ακιντζί: «Δεν είναι ότι δεν δίδονταν αυτές οι άδειες αλλά δίδονται σε μικρό αριθμό. Σήμερα τους κάλεσα για να τους μεταφέρω την θετική εξέλιξη που είχαμε ως αποτέλεσμα των εργασιών μας με τους 'στρατιωτικούς θεσμούς'. Δόθηκε άδεια και για τα 30 σημεία ταυτόχρονα. Δεν μπορούν να ανοίξουν και τα 30 σε ένα χρόνο, θεωρείται ότι ανάλογα και με την απόδοση των εργασιών της Επιτροπής μπορούν να ανοίξουν περίπου 10 σημεία.

Αλλά οι στρατιωτικές αρχές έκαναν την αναγκαία διευκόλυνση. Και σε αυτό το πλαίσιο τους ευχαριστώ για την βοήθεια, το ενδιαφέρον και την συνεργασία τους, επειδή αυτό είναι ένα ανθρωπιστικό θέμα και πρέπει όλοι μας να είμαστε βοηθητικοί, στρατιώτες και οι μη στρατιώτες».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top