Video: Γερουσιαστής στην Αυστραλία πήγε με νεκρό σολομό στη Βουλή σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Video: Γερουσιαστής στην Αυστραλία πήγε με νεκρό σολομό στη Βουλή σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Με έναν νεκρό σολομό μέσα σε πλαστική σακούλα εμφανίστηκε στο αυστραλιανό Κοινοβούλιο η γερουσιαστής των Πρασίνων, Σάρα Χάνσον-Γιανγκ, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για νομοσχέδιο που βρισκόταν υπό συζήτηση.

Το επίμαχο νομοσχέδιο, σύμφωνα με την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Άντονι Αλμπανέζι, στοχεύει στην προστασία των θέσεων εργασίας στον κλάδο της ιχθυοκαλλιέργειας σολομού. Ωστόσο, επικριτές επισημαίνουν ότι η πρόταση περιορίζει τη δυνατότητα του κοινού να ελέγχει και να προσβάλλει διοικητικές αποφάσεις που σχετίζονται με το περιβάλλον.

Ήδη αρκετοί πολιτικοί και περιβαλλοντικές οργανώσεις έχουν εκφράσει έντονες επιφυλάξεις για τις πρακτικές ιχθυοκαλλιέργειας στην Τασμανία, κατηγορώντας τις εταιρείες του κλάδου για ρύπανση των υδάτων.

Καθώς κρατούσε τον νεκρό σολομό, η Χάνσον-Γιανγκ κατηγόρησε το Εργατικό Κόμμα ότι «πούλησε τις περιβαλλοντικές του αρχές», προκαλώντας την αντίδραση της προέδρου της Γερουσίας, Σου Λάινς, η οποία ζήτησε να απομακρυνθεί το «αντικείμενο» από την αίθουσα.

Δείτε βίντεο:

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο οίκος S&P αναθεώρησε τις προοπτικές της κυπριακής οικονομίας σε θετικές - Διατήρησε την αξιολόγηση στο «A-»

Ο οίκος S&P αναθεώρησε τις προοπτικές της κυπριακής οικονομίας σε θετικές - Διατήρησε την αξιολόγηση στο «A-»

Ο οίκος αξιολόγησης S&P Global αναθεώρησε τις προοπτικές της κυπριακής οικονομίας σε θετικές και διατήρησε την αξιολόγηση στο A-, επισημαίνοντας τη σταθερή μείωση του δημόσιου χρέους, τα διαδοχικά δημοσιονομικά πλεονάσματα και την εκτιμώμενη συνέχιση του ανθεκτικού ρυθμού ανάπτυξης.

BEST OF TOTHEMAONLINE