ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Υπό 8ήμερη κράτηση 65χρονος για υπόθεση απόπειρας φόνου στο Αυγόρου

Υπό 8ήμερη κράτηση 65χρονος για υπόθεση απόπειρας φόνου στο Αυγόρου

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε την Τρίτη 11 Νοεμβρίου διάταγμα οκταήμερης κράτησης εναντίον του Καλλή Αντωνίου, 65 χρόνων, από το Αυγόρου, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις απόπειρας φόνου του Παναγιώτη Σολωμού, 67 χρόνων επίσης από το Αυγόρου, παράνομη μεταφορά πυροβόλου όπλου και κατοχή εκρηκτικών υλών.

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν χθες Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015.
 
Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο, γύρω στις 15.45 χθες το μεσημέρι, ενώ ο Παναγιώτης Σολωμού ηλικίας 67 ετών από το Αυγόρου οδηγούσε το τρακτέρ του σε χωματόδρομο και κατευθυνόταν προς το χωράφι του που βρίσκεται πίσω από την Τεχνική Σχολή Αυγόρου, δέχθηκε πισώπλατα ένα πυροβολισμό. Ο πυροβολισμός έπληξε τον 67χρονο στο πίσω μέρος του κεφαλιού, στη δεξιά ωμοπλάτη και στη ράχη.
 
Παρά τα τραύματα του, ο Σολωμού κατάφερε να σταματήσει το τρακτέρ, κατέβηκε και τηλεφώνησε στον γιο του, στον οποίο ανέφερε το περιστατικό και του ζήτησε να πάει να τον παραλάβει για να τον μεταφέρει στο Νοσοκομείο. Ο 67χρονος είχε αναφέρει στο γιο του ότι τον είχε πυροβολήσει ο 65χρονος, λέγοντας και το όνομα του.  
 
Ο γιος του θύματος μετέβη στην περιοχή όπου βρισκόταν ο πατέρας του, τον παρέλαβε και το μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου στο Παραλίμνι, όπου ο επί καθήκοντι ιατρός διαπίστωσε ότι έφερε τραύματα από κυνηγετικό όπλο στη δεξιά κροταφική χώρα, καθώς και στη δεξιά ωμοπλάτη και ράχη.
 
Η κατάσταση της υγείας του κρίθηκε από τους γιατρούς ως σοβαρή αλλά εκτός κινδύνου, ωστόσο λόγω της σοβαρότητας της, ο 67χρονος διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 67χρονος είχε κατονομάσει το δράστη του πυροβολισμού και όταν βρισκόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.
 
Στη σκηνή μετέβησαν άνδρες του ΤΑΕ Αμμοχώστου οι οποίοι απέκλεισαν τη σκηνή και σήμερα άρχισαν έρευνες προς εντοπισμό στοιχείων.
 
Υστερα από έρευνες και εξετάσεις της Αστυνομίας εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον  του 65χρονου, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης του και καταζητείτο. Ο φερόμενος ως δράστης εντοπίστηκε γύρω στις 21.50 χθες το βράδυ στο Παραλίμνι και συνελήφθηκε από την Αστυνομία.
 
Ο 65χρονος οδηγήθηκε στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου, ωστόσο αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση λέγοντας μάλιστα στην Αστυνομία ότι χθες δεν βγήκε καθόλου από το σπίτι του.
 
Σύμφωνα πάντως με την Αστυνομία υπάρχει μαρτυρία η οποία αναφέρει πως ο ύποπτος βγήκε χθες από το σπίτι του. Σύμφωνα με άλλη μαρτυρία που εξασφάλισε η Αστυνομία το θύμα και ο φερόμενος ως δράστης είχαν καυγαδίσει τις τελευταίες μέρες, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.
 
Οι έρευνες της Αστυνομίας βρίσκονται ακόμα στο αρχικό στάδιο και προς εξιχνίαση της υπόθεσης αναμένεται να ληφθούν γύρω στις 40 καταθέσεις από το φιλικό περιβάλλον τόσο του θύματος όσο και του φερόμενου ως δράστη.
 
Ο συνήγορος υπεράσπισης του 65χρονου δεν έφερε ένσταση στην κράτηση του πελάτη του και ανέφερε στο Δικαστήριο, το οποίο εξέδωσε διάταγμα οκταήμερης κράτησης του,  ότι θα συνεργαστεί πλήρως για εξιχνίαση της υπόθεσης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θανατηφόρο στη Λάρνακα: 29χρονος μοτοσικλετιστής το νέο θύμα της ασφάλτου - Στη δημοσιότητα το όνομά του

Τάφος - Οπλοστάσιο: Ενώπιον Δικαστηρίου οι δύο συλληφθέντες - Δείτε φωτογραφία από τα όπλα που βρήκαν οι Αρχές

Πρατήρια καυσίμων: Το «παράδοξο» με τα φθηνότερα πρατήρια - Στα ίδια επίπεδα βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης - Πίνακες

Κωνσταντίνου και Ελένης: Πόσοι Κύπριοι γιορτάζουν σήμερα - Oι παραλλαγές των ονομάτων και η ιστορία των Αγίων

Στιγμές τρόμου στον Μούτταλο: Άγνωστοι έκλεψαν πάνω από €5.000 - Έριξαν πυροβολισμούς

Adele: Τα συγχαρητήρια που έδωσε δημόσια στην κόρη του συντρόφου της



ΔΗΚΟ: Παρωχημένες προεκλογικές νοοτροπίες ή δημοσκοπικός πανικός

ΔΗΚΟ: Παρωχημένες προεκλογικές νοοτροπίες ή δημοσκοπικός πανικός

Όσο πλησιάζουμε στις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου, το προεκλογικό σκηνικό παίρνει φωτιά, με τα κόμματα να επιστρατεύουν όλο το δυναμικό τους για να πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Παρά τις δημοσκοπήσεις, όσες είδαν το φως της δημοσιότητας και τα όσα καταγράφονται, τα κόμματα προχωρούν σε δικές τους εσωτερικές δημοσκοπήσεις στις οποίες καταγράφονται οι προθέσεις των ψηφοφόρων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top