ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ποινή μέχρι και δια βίου φυλάκιση στον Ιωάννη Κυριακίδη! Βαρύνεται με 18 κατηγορίες

Ποινή μέχρι και δια βίου φυλάκιση στον Ιωάννη Κυριακίδη! Βαρύνεται με 18 κατηγορίες

Με 18 κατηγορίες, στις οποίες περιλαμβάνεται η ανθρωποκτονία και η πρόκληση θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης και επικίνδυνης πράξης, παραπέμφθηκε σήμερα ενώπιον του Κακουργιοδικείου, που θα συνεδριάσει στις 16 Δεκεμβρίου, ο 48χρονος που στις 30 Οκτωβρίου προκάλεσε το θάνατο του 25χρονου Στέφανου Γεωργίου, όταν το αυτοκίνητο τύπου τζιπ που οδηγούσε καρφώθηκε βίαια στο πίσω μέρος του οχήματος του άτυχου νεαρού, στα φώτα Εναερίου, στη Λεμεσό.

 Η διαδικασία διεξήχθη στο Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου συνεχίζει να νοσηλεύεται το 48χρονος, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση μέχρι την έναρξη τη δίκης του, αφού το δικαστήριο έκρινε πως είναι ορατός ο κίνδυνος μη προσέλευσης του εάν αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
 
Τον κίνδυνο μη προσέλευσης του κατηγορούμενου σε περίπτωση που αφεθεί ελεύθερος είχε επισημάνει στο δικαστήριο η κατηγορούσα αρχή, υπογραμμίζοντας τη σοβαρότητα του αδικήματος της ανθρωποκτονίας που επιφέρει μέχρι και δια βίου ποινή φυλάκιση, το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος οδηγούσε υπό την επήρεια ναρκωτικών και αλκοόλ και με στερημένη την άδεια οδήγησης του, το ότι εκκρεμεί εναντίον του άλλη υπόθεση στο δικαστήριο για οδήγηση με μεγάλη ταχύτητα, την ροπή του προς τροχαίες παραβάσεις με βάση το ιστορικό του και την πιθανότητα διάπραξης νέων, αλλά και το γεγονός ότι είχε δώσει ψεύτικα στοιχεία στους αστυνομικούς και στην ιδιωτική κλινική όπου είχε αρχικά μεταφερθεί μετά το δυστύχημα.
 
Από την πλευρά της η υπεράσπιση, που έφερε ένσταση στην κράτηση του, επεσήμανε τους στενούς δεσμούς που έχει με τη Δημοκρατία ο κατηγορούμενος, ενώ εξέφρασε την ετοιμότητα του πελάτη της να παραδώσει ως εγγύηση τους τίτλους ιδιοκτησίας της ακίνητης περιουσίας του και να εμφανίζεται καθημερινά σε αστυνομικό σταθμό. Επίσης η υπεράσπιση είπε ότι ο 48χρονος δεν φέρει ένσταση να τοποθετηθεί στο stop list και πως έχει παραδώσει από χθες την ταυτότητα του, το μοναδικό ταξιδιωτικό έγγραφο που διαθέτει, αφού όπως υποστήριξε, δεν μπορούσε να βρει το διαβατήριο του. Υπενθύμισε παράλληλα πως το δικαστήριο δεν είχε ανανεώσει το διάταγμα κράτησης του την περασμένη Κυριακή και σημείωσε ότι ο ίδιος θα παραμείνει στο νοσοκομείο για πολλές ακόμη μέρες.
 
Το δικαστήριο έκρινε πως εκ των γεγονότων είναι ορατός ο κίνδυνος μη προσέλευσης του κατηγορούμενου στο Κακουργιοδικείο και αποφάσισε όπως παραμείνει υπό κράτηση, σημειώνοντας ότι το χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου δεν είναι μεγάλο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top