ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συντονισμός κινήσεων Λευκωσίας-Αθήνας πριν την άτυπη Σύνοδο στη Μάλτα

Συντονισμός κινήσεων Λευκωσίας-Αθήνας πριν την άτυπη Σύνοδο στη Μάλτα

Στη Μάλτα μεταβαίνει σήμερα, Πέμπτη,12/11, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για τη συνοδο των Ευρωπαίων ηγετών αναφορικά με το μεταναστευτικό, ενώ στο περιθώριο της άτυπης Συνόδου Κορυφής και πριν την έναρξή της, θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα.

Έχοντας ολοκληρώσει τις επαφές του στο Αμμάν, όπου πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη και συναντήθηκε, μεταξύ άλλων, με τον Βασιλιά Αμπντάλα Β’ και τον Ιορδανό Πρωθυπουργό, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναμένεται να συζητήσει με τον κ. Τσίπρα το συντονισμό των θέσεων Λευκωσίας και Αθήνας.
 
Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, οι δύο άντρες θα συζητήσουν την επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Τουρκία, στις 17 και 18 Νοεμβρίου, αλλά και την ημερήσια διάταξη της άτυπης Συνόδου, αναφορικά με την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος, καθώς και το ρόλο της Άγκυρας σε αυτό.
 
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προτίθεται να μεταφέρει στη Σύνοδο τη θέση της Λευκωσίας, ότι θα πρέπει να στηριχθούν και άλλες χώρες της περιοχής, όπως η Ιορδανία και ο Λίβανος, που φιλοξενούν μεγάλο αριθμό προσφύγων και στο πλαίσιο αυτό θα ζητήσει από την Αθήνα να υπάρξει συντονισμός κινήσεων.
 
Μετά το πέρας της Συνόδου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναχωρήσει για το Ισραήλ, όπου την Παρασκευή το πρωί θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα συναντηθεί και με τον Πρόεδρο του Κράτους της Παλαιστίνης Μαχμούντ Αμπάς, στη Ραμάλα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στους ακολούθους της τις εξωτικές διακοπές της - Δείτε φωτογραφίες



«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των ατόμων που χθες βράδυ επιτέθηκαν σε μέλη της Αστυνομίας και προκάλεσαν ζημιές σε περιπολικά, στην περιοχή του Ύψωνα Λεμεσού. Σε δηλώσεις τους ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου, ανέφερε ότι έχει συσταθεί κλιμάκιο, το οποίο αξιολογεί τεκμήρια και μαρτυρίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top