ΦΙΛΟΖΩΟΙ

Δεν «πιάνουν» θήραμα και τους φταίνε τα κακομοίρα σκυλιά – Καταγγελίες για ασυνείδητους κυνηγούς

Δεν «πιάνουν» θήραμα και τους φταίνε τα κακομοίρα σκυλιά – Καταγγελίες για ασυνείδητους κυνηγούς

Έντονα παράπονα έχουν γίνει από κατοίκους των περιοχών Κουκλιών και Χα Ποτάμι για την απαράδεκτη συμπεριφορά μερίδας κυνηγών προς τους κυνηγετικούς τους σκύλους με αποτέλεσμα ο Σύνδεσμος Κυνηγών Πάφου να προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλίες για την πάταξη του φαινομένου.

Τις πράξεις από μερίδα κυνηγών καταδίκασε ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συνδέσμου Πάφου Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κυνηγετικού Συνδέσμου Πάφου, ο Σύνδεσμος θα επαναφέρει το θέμα της νομοθέτησης της χρήσης μικρού τσιπ σε κάθε σκύλο ούτως ώστε να μπορεί να ανιχνευθεί ο ιδιοκτήτης του σε μια προσπάθεια πάταξης του φαινομένου κακοποίησης και εγκατάλειψης των κυνηγετικών σκύλων από τους ιδιοκτήτες τους.

Εξάλλου σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Κουκλιών  Μιχαλάκης Σόλωνος  επεσήμανε ότι η Κοινότητα του ταλαιπωρείται κάθε κυνηγετική περίοδο από μερίδα ανεγκέφαλων, σύμφωνα με την έκφραση του,  οι οποίοι είτε κακοποιούν,  είτε εγκαταλείπουν τα ζώα τους στην ευρύτερη περιοχή.

Ο κ. Σόλωνος είπε επίσης ότι πολλοί κυνηγοί παραβιάζουν την ζώνη ασφαλείας και κυνηγούν πολύ κοντά στις κατοικημένες περιοχές με αποτέλεσμα να θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Πρόσθεσε, πως και  ο ίδιος έχει γίνει δέκτης έντονων παραπόνων από κατοίκους της περιοχής για την απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά μερίδας κυνηγών και ότι καταβάλλει κάθε προσπάθεια σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Κυνηγών Πάφου για την πάταξη του φαινομένου.

Ο κ. Σόλωνος ανέφερε επίσης, ότι έχει ζητήσει από τον Αστυνομικό Σταθμό Κουκλιών να περιοδεύει συχνά στην περιοχή κατά τις ημέρες του κυνηγίου ούτως ώστε εάν διαπιστωθεί ότι γίνονται παραβιάσεις οι υπεύθυνοι να καταγγέλλονται.

Κάλεσε τέλος,  τους κυνηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να συμμορφώνονται με τους κανονισμούς και να τηρούν τις ζώνες ασφαλείας από τις κατοικημένες περιοχές.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top