ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α.Νεοφύτου: Η λύση πρέπει να είναι η μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ένα ομοσπονδιακό κράτος

Α.Νεοφύτου: Η λύση πρέπει να είναι η μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ένα ομοσπονδιακό κράτος

Το μήνυμα ότι λύση του Κυπριακού με ξένους εγγυητές και ξένα στρατεύματα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από την ε/κ πλευρά αλλά και πως η λύση θα πρέπει να προνοεί μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ομοσπονδιακό κράτος, διαβίβασε προς τα Μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Συντηρητικών Φίλων της Κύπρου η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Τα Μέλη της Επιτροπής συναντήθηκαν σήμερα με μέλη της Ομάδας τα οποία βρίσκονται για επαφές στην Κύπρο.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αβέρωφ Νεοφύτου είπε ότι η δημιουργία αυτής της Ομάδας είναι πάρα πολύ σημαντική, «ιδιαίτερα καθώς προέρχεται από το κυβερνών κόμμα και με δεδομένο ότι θα είναι καθοριστικές και οι δικές τους θέσεις όσον αφορά το Κυπριακό.

«Είχαμε μια πάρα πολύ καλή ανταλλαγή απόψεων. Συζητήσαμε κυρίως για το Κυπριακό αλλά και την οικονομία, όπως επίσης και για το θέμα του βρετανικού δημοψηφίσματος σχετικά με την παραμονή ή όχι του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ» σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό ο κ. Νεοφύτου είπε ότι από κυπριακής πλευράς ξεκαθαρίστηκε με πολύ απλά λόγια πως λύση του Κυπριακού με ξένους εγγυητές και ξένα στρατεύματα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από την ε/κ πλευρά αλλά και πως η λύση πρέπει να είναι η μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ένα ομοσπονδιακό κράτος.

«Θεωρώ πως το κατανοούν περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο γιατί λύση που δεν θα είναι συνέχιση και μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ομοσπονδιακό κράτος θέτει όχι απλά εν αμφιβόλω αλλά ακυρώνει και δικαιώματα του Ηνωμένου Βασιλείου που απορρέουν από τις συνθήκες του 1960» τόνισε ο Πρόεδρος της Επιτροπής..

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top