LIKE ONLINE

Ασύλληπτο: Έπλεε στον ωκεανό με το πτώμα του φίλου του – Διασώθηκε 14 μήνες μετά (ΦΩΤΟ)

Ασύλληπτο: Έπλεε στον ωκεανό με το πτώμα του φίλου του – Διασώθηκε 14 μήνες μετά (ΦΩΤΟ)

Για 14 ολόκληρους μήνες ένας 36χρονος έπλεε στην ακυβέρνητη βάρκα του, έρμαιο των ρευμάτων Ειρηνικού Ωκεανού.

Η περιπέτεια του μοιάζει με σενάριο ταινίας και ενέπνευσε τη συγγραφή του βιβλίου «438 Days: An Extraordinary True Story of Survival at Sea» του δημοσιογράφου Τζόναθαν Φράκλιν.

Το ταξίδι του Αλβαρένγα έλαβε τέλος όταν η σπασμένη του βάρκα ξεβράστηκε σε απόσταση 6.700 χιλιομέτρων από την ακτή όπου είχε ξεκινήσει το ταξίδι του.

Ηταν εξαντλημένος, μετά βίας περπατούσε, τα μαλλιά του είχαν μακρύνει και είχε αποκτήσει πυκνό μακρύ μούσι. Δεν μιλούσε  και δεν μπορούσε να κοιτάξει τους ανθρώπους στα μάτια.

Τον Νοέμβριο του 2012 ο Αλβαρένγκα απέπλευσε σε αναζήτηση καρχαριών με μία βάρκα από πολυεστέρα. Δύο ημέρες αργότερα και σε απόσταση 75 χιλιομέτρων ανοιχτά του Μεξικού ο ίδιος και ο φίλος του Εζεκουιέλ Κορδόμπα έπεσαν πάνω σε μια σφοδρή καταιγίδα.

Μήνες αργότερα κι ενώ εξακολουθούσαν να πλέουν «αόρατοι» στον Ειρηνικό, η κατάσταση του φίλου του άρχισε να χειροτερεύει και έτσι μια μέρα έφυγε από τη ζωή.  Ο Ααλβαρένγκα έκλαιγε για ώρες και μη μπορώντας να δεχθεί τον θάνατο του φίλου άρχισε να του μιλά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top