ΥΓΕΙΑ

Η ΠΑΣΙΚΙ ζητά τη διερεύνηση των καταγγελιών του Υπουργού Υγείας για φακελάκια και μίζες

Η ΠΑΣΙΚΙ ζητά τη διερεύνηση των καταγγελιών του Υπουργού Υγείας για φακελάκια και μίζες

Την άμεση διερεύνηση των καταγγελιών του Υπουργού Υγείας Γιώργου Παμπορίδη για φακελάκια και μίζες, ζητά η Παγκύπρια Συντεχνία κυβερνητικών Ιατρών.

Σε απάντηση των δηλώσεων του Υπουργού Υγείας σε εκπομπή στο ΡΙΚ, περί λήψης μιζών, φακελακιών και άσκησης ιδιωτικής απασχόλησης σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια άνευ άδειας από την Αρμόδια Αρχή, ο ΠΑΣΙΚΙ δηλώνει ότι απαιτεί αν και εφόσον υπάρχουν καταγγελίες και μίζες όπως ανάφερε χθες ο Υπουργός Υγείας να προχωρήσει άμεσα στην διερεύνηση τους και στην απόδοση ευθυνών εκεί και όπου υπάρχουν.

Η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. δεν πρόκειται και δεν θα καλύψει τέτοια φαινόμενα, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Συντεχνίας και προστίθεται πως δεν μπορεί όμως να γίνει ανεκτό ότι το σύνολο των ιατρών εμπλέκεται με οποιοδήποτε τρόπο και δεν επιτρέπεται να αφήνονται σκιές σε μια μεγάλη μερίδα εργαζόμενων για να εξυπηρετηθούν οι όποιες σκοπιμότητες.

Η ΠΑΣΙΚΙ δηλώνει πως είναι καθήκον της Εργοδοτικής Πλευράς να αναλύσει τα αίτια εμφάνισης τέτοιων φαινομένων εκεί και όπου και εάν υπάρχουν. Ο Υπουργός όμως, σύμφωνα με την ανακοίνωση, έκανε και μια σημαντική παραδοχή που παρασιωπάται εντέχνως.

“Οι κυβερνητικοί ιατροί εργάζονται με αυτοθυσία, αυταπάρνηση μακριά από τις οικογένειες τους σε δύσκολες και επικίνδυνες ώρες και εργασιακές συνθήκες και δεν πρόκειται να ανεχθούν να γίνουν ο αποδιοπομπαίος τράγος για τις ανεπάρκειες και αδυναμίες του Υπουργείου Υγείας. Οι συνεχείς περικοπές στην Δημόσια Υγεία έχουν οδηγήσει του Ιατρούς του Δημοσίου τομέα είτε να αποχωρήσουν από τα νοσοκομεία είτε να εργάζονται σε ένα εξαιρετικά δύσκολο και επικίνδυνο περιβάλλον”, αναφέρει μεταξύ άλλων η Συντεχνία.

Παράλληλα, δηλώνει πως την ευθύνη για αυτή την κακή κατάσταση στον τομέα δεν την έχουν οι ιατροί αλλά το Υπουργείο Υγείας που εφαρμόζει και υλοποιεί την πολιτική υγείας.

“Τέτοιες γενικευμένες δηλώσεις δυναμιτίζουν καλή σχέση μεταξύ της ΠΑΣΥΚΙ και του Υπουργείου Υγείας και την διαδικασία διαβούλευσης και διαπραγμάτευσης για επίλυση των τεράστιων προβλημάτων που ταλανίζουν την Δημόσια Υγεία που γίνεται μεταξύ μας”, καταλήγει.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top