ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομήρου: «Είμαι ο τελευταίος που θα παραβιάσει τους θεσμούς»

Ομήρου: «Είμαι ο τελευταίος που θα παραβιάσει τους θεσμούς»

Είμαι ο τελευταίος που θα παραβιάσει τους θεσμούς, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει τη συζήτηση εντός ΕΔΕΚ για μη συμμετοχή του στη ψήφιση του νομοσχεδίου για την πώληση δανείων.

«Θα απαντήσω ως Πρόεδρος της Βουλής της Κυπριακής Δημοκρατίας και να ακουστεί από όλους καλά, για να διασαφηνίσω με απόλυτη κατηγορηματικότητα ότι είμαι ο τελευταίος που θα παραβιάσει τους θεσμούς», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι «πάνω από κόμματα και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες επιτελώ το αυτονόητο χρέος μου να διαφυλάσσω τους θεσμούς».

Ανέφερε επίσης ότι ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κατά πάγια κοινοβουλευτική πρακτική ισχύουσα από το 1960, όταν ασκεί καθήκοντα Προέδρου της Δημοκρατίας δεν προεδρεύει της ολομέλειας του σώματος.

Αναφορικά με όσα λέχθηκαν για γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα περί του θέματος, ο κ. Ομήρου ανέφερε ότι με γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα προς της Βουλή, ημερομηνίας 25 Φεβρουαρίου 2014, ο ΓΕ εισαγγελέας της Δημοκρατίας καθιστά απολύτως σαφές ότι αυτή η κοινοβουλευτική πρακτική που ισχύει από το 1960 είναι ορθή και συνεπώς η παραβίασή της αποτελεί θεσμική παραβίαση.

Επανέλαβε ότι είναι ο τελευταίος που θα παραβιάσει τους θεσμούς, όπως καθορίζει και η διαβεβαίωση που δίνουν οι βουλευτές.

«Αυτή είναι η απάντησή μου και είναι σαφής και κατηγορηματική», ανέφερε.

Ερωτηθείς αν τον πληγώνει η στάση στελεχών της ΕΔΕΚ, απάντησε «θρησκευτική προσήλωση προς τους θεσμούς. Όποιοι θέλουν να παραβιάσουν τους θεσμούς να το δηλώσουν», ενώ απέφυγε να σχολιάσει περαιτέρω το θέμα.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top