LIKE ONLINE

Πανικός στην Αυστραλία: Εμφανίστηκε επικίνδυνος μπλε... δράκος σε παραλία! (videos)

Πανικός στην Αυστραλία: Εμφανίστηκε επικίνδυνος μπλε... δράκος σε παραλία! (videos)

Μία εξαιρετικά σπάνια δημόσια… εμφάνιση έκανε ένα εξίσου σπάνιο θαλάσσιο πλάσμα σε παραλία της Αυστραλίας.

Ο «Μπλε Δράκος» ή επιστημονικά «glaucus atlanticus» αν και δεν συνηθίζει να βγαίνει στα ρηχά νερά, ξεβράστηκε στη «Χρυσή Ακτή», ηλεκτρίζοντας την περιέργεια των ντόπιων, αλλά και των χρηστών του διαδικτύου, οι οποίοι - όπως και οι περισσότεροι κοινοί θνητοί - αγνοούσαν την ύπαρξή του.

Σύμφωνα με τους βιολόγους, το σπάνιο αυτό πλάσμα δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας θαλάσσιος γυμνοσάλιαγκας, ο οποίος ωστόσο έχει ιδιαίτερη «αδυναμία» στις μέδουσες αφού βρίσκονται ψηλά στο καθημερινό μενού του. Και αυτό γιατί έχει ανοσία στο δηλητήριό τους, ενώ και ο ίδιος «μπλε δράκος» έχει ένα ιδιαίτερα δυσάρεστο (για τους άλλους) τσίμπημα.

«Είναι πραγματικά περίεργα πλάσματα. Τρέφονται με μέδουσες, επιπλέουν ανάποδα και κινούνται με τη βοήθεια των ρευμάτων του νερού», ανέφερε ο θαλάσσιος βιολόγος Kylie Pitt από το Πανεπιστήμιο Griffith του Queensland, συμπληρώνοντας: «Τα έχω συναντήσει στη θάλασσα και ευτυχώς δεν με τσίμπησαν. Δεν θα συνιστούσα πάντως σε κανέναν να τα πλησιάσει, καθώς το τσίμπημά τους είναι πολύ επώδυνο»…

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top