ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ιωνάς καθησυχάζει: «Δεν υπάρχει κίνδυνος τρομοκρατικού χτυπήματος στην Κύπρο – Ελέγχουμε οδοφράγματα και αεροδρόμια»

Ο Ιωνάς καθησυχάζει: «Δεν υπάρχει κίνδυνος τρομοκρατικού χτυπήματος στην Κύπρο – Ελέγχουμε οδοφράγματα και αεροδρόμια»

Υπ. Δικαιοσύνης: Καμία πληροφορία για απειλή ή κίνδυνο, αλλά θέλουμε να διατηρήσουμε υψηλό επίπεδο ασφάλειας

Δεν έχουμε οποιαδήποτε πληροφόρηση για οποιαδήποτε απειλή ή κίνδυνο, αλλά ενεργούμε προληπτικά, γιατί θέλουμε να διατηρήσουμε υψηλό το επίπεδο ασφάλειας στον τόπο μας, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου, ερωτηθείς για τα μέτρα ασφάλειας που λαμβάνονται μετά και τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Νικολάου είπε πως από το περασμένο Σάββατο, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία, λήφθηκαν επιπρόσθετα μέτρα, έγινε σύσκεψη στο Αρχηγείο Αστυνομίας και μια επιπρόσθετη αξιολόγηση των αναγκών για ενίσχυση των μέτρων αυτών, σε συγκεκριμένα σημεία, και πως γίνονται τακτικές αξιολογήσεις.

“Σήμερα θα έχουμε μια αξιολόγηση των ελέγχων στα οδοφράγματα, αύριο θα γίνει μια αξιολόγηση των ελέγχων στα αεροδρόμια, και η προσπάθειά μας είναι να λειτουργήσουμε κατά τρόπο ούτως ώστε να αποτρέψουμε την οποιαδήποτε περίπτωση ή ενδεχόμενο, που θα προκαλέσει την οποιαδήποτε απειλή στην πατρίδα μας”, ανέφερε.

Ο κ. Νικολάου είπε πως από τον περασμένο Φεβρουάριο “έχουμε εφαρμόσει μια σειρά από μέτρα τα οποία αφορούν τις εισόδους της Κυπριακής Δημοκρατίας, αεροδρόμια, λιμάνια, τα οδοφράγματα, τον έλεγχο της Πράσινης Γραμμής, αλλά και την έντονη παρουσία και έλεγχο με στατικές φρουρές σε συγκεκριμένα σημεία όπως είναι διπλωματικές αποστολές και συμφέροντα ξένων χωρών, περιλαμβανομένων ακόμα και των σχολείων”.

Επεσήμανε πως αυτά τα μέτρα αξιολογούνται τακτικά, και πως μέχρι στιγμής έχουν γίνει τρεις αξιολογήσεις. “Η τελευταία αξιολόγηση έγινε πριν δέκα μέρες και γίνεται μια συνεχής προσπάθεια, ούτως ώστε αυτά να γίνουν πιο αποτελεσματικά”, ανέφερε.

Πρόσθεσε πως “δεν έχουμε οποιαδήποτε πληροφόρηση για οποιαδήποτε απειλή ή κίνδυνο, θέλω να το τονίσω αυτό, αλλά ενεργούμε προληπτικά γιατί θέλουμε να διατηρήσουμε υψηλό το επίπεδο ασφάλειας στον τόπο μας, όπως αυτό έχει διατηρηθεί όλη αυτή την περίοδο”.

Ερωτηθείς σε σχέση με κάποιες πληροφορίες για Άγγλους δημοσιογράφους οι οποίοι ήθελαν να περάσουν με ψεύτικα όπλα για να κάνουν ένα τεστ σε ό,τι αφορά θέματα ασφάλειας, ο κ. Νικολάου είπε πως “ελέγχονται όλες οι περιπτώσεις. Ακόμα και εκείνους οι οποίοι επιχειρούν να ελέγξουν κατ` αυτό τον τρόπο τα μέτρα ασφάλειας, τα οποία έχουμε, να ξέρετε ότι ελέγχονται όλοι και δεν θα επιτραπεί σε κανέναν να αμφισβητήσει το επίπεδο ασφάλειας το οποίο διατηρούμε, είτε στα αεροδρόμια είτε σε άλλα σημεία στην πατρίδα μας”.

Πρόσθεσε πως “ελέγχουμε ακόμα και τους άτυπους μετανάστες οι οποίοι φθάνουν στην Κύπρο. Οι έλεγχοι γίνονται μέσα από πληροφόρηση την οποία έχουμε, είτε από στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει, είτε σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες. Η προσπάθειά μας είναι να διατηρήσουμε υψηλό επίπεδο ασφάλειας στον τόπο μας”.

Πηγή ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στους ακολούθους της τις εξωτικές διακοπές της - Δείτε φωτογραφίες



«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των ατόμων που χθες βράδυ επιτέθηκαν σε μέλη της Αστυνομίας και προκάλεσαν ζημιές σε περιπολικά, στην περιοχή του Ύψωνα Λεμεσού. Σε δηλώσεις τους ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου, ανέφερε ότι έχει συσταθεί κλιμάκιο, το οποίο αξιολογεί τεκμήρια και μαρτυρίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top