ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έξαλλος ο Αβέρωφ Νεοφύτου: «Να τιμωρηθούν παραδειγματικά όσοι προκάλεσαν τα επεισόδια με τους Τ/κ»

Έξαλλος ο Αβέρωφ Νεοφύτου: «Να τιμωρηθούν παραδειγματικά όσοι προκάλεσαν τα επεισόδια με τους Τ/κ»

Παραδειγματικές τιμωρίες για τα επεισόδια κατά των Τ/κ ζήτησε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ

Την παραδειγματική τιμωρία όλων όσοι ενεπλάκησαν στα χθεσινά έκτροπα κατά των Τουρκοκυπρίων στο πλαίσιο των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας για την ανακήρυξη του ψευδοκράτους, ζήτησε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, τονίζοντας ότι η Πολιτεία πρέπει να λάβει τα μέτρα της έτσι ώστε τέτοιες συμπεριφορές να μην επαναληφθούν.

«Το κράτος πρέπει να είναι αυστηρότατο και πρέπει να είναι παραδειγματικές οι τιμωρίες», ανέφερε ο κ. Νεοφύτου στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, χαρακτηρίζοντας τα επεισόδια ως «άκρως απαράδεκτα και καταδικαστέα».

Στιγμάτισε ωστόσο το ότι οι μαθητές επέλεξαν εργάσιμη μέρα για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, προσθέτοντας ότι το Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να ρυθμίσει το θέμα αυτό.

«Γιατί δεν το έκαναν την Κυριακή, που ήταν η μαύρη επέτειος της ανακήρυξης του ψευδοκράτους; Τα αισθήματα και ο πατριωτισμός εκφράζονται όταν είναι εργάσιμες μέρες για να έχουμε ακόμη μια μέρα να μην πηγαίνουμε σχολείο;» διερωτήθηκε, για να προσθέσει ότι επιτέλους πρέπει και εμείς ως Πολιτεία να λάβουμε τα μέτρα μας.

Σημειώνοντας πως απαράδεκτες συμπεριφορές όχλου παρατηρούνται και σε άλλες εκφάνσεις όπως ο χουλιγκανισμός, βίαια επεισόδια και κακές συμπεριφορές, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι «θα ήταν θεωρώ πολύ παρατραβηγμένο να πούμε πως αυτή η απαράδεκτη συμπεριφορά ξεκινά και τελειώνει στο ότι κάποιοι δεν θέλουν τους Τ/κ».

Παρατήρησε όμως ότι το χθεσινό ήταν ιδιαίτερο γιατί ήταν απαράδεκτες συμπεριφορές κατά Τ/κ αθώων πολιτών, που περνούσαν από κείνη τη συγκεκριμένη διαδρομή.

Ο κ. Νεοφύτου χαρακτήρισε ξεκάθαρη την τοποθέτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και θετική την αντίδραση του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακκιντζί και πρόσθεσε: «Απλά να πάρουμε τα μέτρα μας τέτοιες συμπεριφορές να μην επαναληφθούν».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top