Ζελένσκι: Την Τετάρτη στην Τουρκία ο επόμενος γύρος συνομιλιών με τη Ρωσία

Ζελένσκι: Την Τετάρτη στην Τουρκία ο επόμενος γύρος συνομιλιών με τη Ρωσία

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε απόψε ότι οι επόμενες ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Κιέβου και Μόσχας θα διεξαχθούν την Τετάρτη στην Τουρκία.

Είχαν προηγηθεί άλλες δύο συναντήσεις των δύο πλευρών στην Κωνσταντινούπολη, χωρίς σημαντικό αποτέλεσμα σε ό,τι αφορά τον τερματισμό του πολέμου.

«Συζήτησα με τον Ρουστέμ Ουμέροφ (τον γραμματέα του ουκρανικού Συμβουλίου Ασφαλείας) την προετοιμασία μια νέας συνάντησης στην Τουρκία με τη ρωσική πλευρά. Ο Ουμέροφ είπε ότι η συνάντηση προβλέπεται να γίνει την Τετάρτη» ανέφερε ο Ζελένσκι στο καθημερινό διάγγελμά του. Πρόσθεσε ότι θα δώσει αύριο «περισσότερες λεπτομέρειες».

Ο Ουμέροφ ήταν ο επικεφαλής της ουκρανικής αντιπροσωπείας στους δύο προηγούμενους γύρους συνομιλιών με τη Ρωσία.

ΠΗΓΗ: Protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης: Στο πλαίσιο ΜΟΕ θα θέσει το θέμα αγνοουμένων σε Τουρκία

Χριστοδουλίδης: Στο πλαίσιο ΜΟΕ θα θέσει το θέμα αγνοουμένων σε Τουρκία

Τα προβλήματα σε σχέση με την εξακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων θα θέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ως μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) στην Τουρκία, ανέφεραν οι Πρόεδροι της Πανελλήνιας Επιτροπής Γονέων και Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας, Μαρία Καλμπουρτζή, και της Παγκύπριας Οργάνωσης Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων, Νίκος Σεργίδης, έπειτα από συνάντηση μαζί του στο Προεδρικό Μέγαρο τη Δευτέρα το μεσημέρι.

BEST OF TOTHEMAONLINE