ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΑΚΕΛ δεν θα συναινέσει σε μαζικό φακέλωμα με την άρση του απορρήτου των ηλεκτρονικών επικοινωνιών

Το ΑΚΕΛ δεν θα συναινέσει σε μαζικό φακέλωμα με την άρση του απορρήτου των ηλεκτρονικών επικοινωνιών

Το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να συναινέσει σε μαζικό φακέλωμα παρά την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς, δήλωσε τη Δευτέρα ο ΓΓ του κόμματος, Αντρος Κυπριανού, αναφερόμενος σε κριτική κατά του ΑΚΕΛ αναφορικά με τη στάση που τηρεί στο νομοσχέδιο για την άρση του απορρήτου των ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

Ο κ. Κυπριανού αναφερόμενος σε συνεχές αναμάσημα από την εφημερίδα Πολίτης μιας συγκεκριμένης υπόθεσης, που καθοδηγείται από αντιακελισμό σε μια προσπάθεια να επηρεάσει την κοινή γνώμη, ευελπιστώντας ότι με αυτό το τρόπο θα προκαλέσει ζημιά στο ΑΚΕΛ.

Στην υπόθεση Focus, είπε, το ΑΚΕΛ απαιτεί πλήρη διερεύνηση. Πρόσθεσε πως είναι απαράδεκτο για μια υπόθεση, για την οποία δηλώνουν ότι κατέχουν στοιχεία και δημοσιεύουν αναφορές να συντηρείται ανοικτή για δύο χρόνια χωρίς δημόσια να λεχθεί οτιδήποτε δημόσια και διερωτήθηκε ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετεί η συντήρηση της υπόθεσης και ποιες με επιλεκτικές διαρροές από πλευράς νομικής υπηρεσίας και αστυνομίας, οι οποίες θυματοποιούν επαγγελματικά κάποια άτομα και το ίδιο το ΑΚΕΛ.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ αναφέροντας ότι η μνήμη του “Πολίτη” είναι επιλεκτική,  υπενθύμισε τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας όταν ο Ανδρέας Βγενόπουλος ήρθε στην Κύπρο, αναφέροντας πως με βάση τα όσα έγραψε τότε, ο Α. Βγενόπουλος διέθεσε στην κυπριακή κοινωνία 50 εκ, αλλά ουδέποτε διερωτήθηκαν πού πήγαν και σε ποιους δόθηκαν;

Υπενθύμισε επίσης ότι ο Πολίτης τότε παρουσίαζε το Ανδρέα Βγενόπουλο, ως τον άνθρωπο ο οποίος περίπου θα καθάρισε τον στάβλο του Αυγεία, που θα συγκρουόταν με το κατεστημένο και θα κατάγγελλε τη διαπλοκή και διαφθορά.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ υπενθύμισε πως “τότε συζητούσαμε για τα προβλήματα της κυπριακής οικονομίας και όταν το ΑΚΕΛ υποστήριζε ότι το τεράστιο πρόβλημα ήταν το τραπεζικό, ο Πολίτης κάλυπτε τις διοικήσεις των τραπεζών και συγκάλυπτε τις τεράστιες τους ευθύνες για το μεγάλο πρόβλημα στην κυπριακή οικονομία”.

Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για το απόρρητο των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι ξέρει ότι υπάρχει παραβίαση σειράς νομοθεσιών που αφορούν την παρακολούθηση διαφόρων στοιχείων και γι' αυτό το ΑΚΕΛ προσπάθησε να περιβάλει ασφαλιστικές δικλείδες για να διασφαλίσει ότι δεν θα παρακολουθούνται ανυποψίαστοι πολίτες, αλλά να παρακολουθούνται μόνο αυτοί που συνιστούν κίνδυνο για την κοινωνία.

Ο κ. Κυπριανού παρά την ασκούμενη, όπως είπε, τρομοκρατία και τις προσπάθειες εκβιασμού, ανέφερε ότι το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να υποχωρήσει από τη θέση αρχών.

Καταλήγοντας είπε πως εάν πραγματικά επιθυμούν να διωχθεί ο κ. Βγενόπουλος και να αξιοποιηθούν στοιχεία που πιθανόν να τον καταδικάζουν, το ΑΚΕΛ απευθύνει πρόσκληση ώστε να ψηφιστεί νομοθεσία με βάση την οποία να μπορούν να χρησιμοποιηθούν δεδομένα γραπτής επικοινωνίας (email) και μηνύματα στην υπόθεση καταστροφής της κυπριακής οικονομίας.

Αν η πρόθεση είναι να φακελωθεί ολόκληρη η κοινωνία, το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να συναινέσει, είπε καταλήγοντας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top