ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Νομική αρωγή στον 19χρονο για τον εμπρησμό οχήματος του παππού του

Νομική αρωγή στον 19χρονο για τον εμπρησμό οχήματος του παππού του

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο παρουσιάστηκε ο 19χρονος που συνελήφθη για τον εμπρησμό οχήματος του 62χρονου παππού του.

Στην τελευταία δικάσιμο  το δικαστήριο αποφάσισε τη παραπομπή του 19χρονου  στο  Κακουργιοδικείο και όρισε την σημερινή ημερομηνία για παραδοχή ή μη στις κατηγορίες. 

Ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Άγγελος Δαυίδ ανέφερε πως δικηγόρος υπεράσπισης του νεαρού,  ορίστηκε ο  Κώστας Σιαηλής μετά τη νομική αρωγή που ζήτησε ο 19χρονος.

Μάλιστα τη σχετική κοινωνικο- οικονομική έκθεση  για το 19χρονο, ο κ. Δαυίδ την έθεσε στην διάθεση των δύο πλευρών, τόσο δηλαδή της κατηγορούσας αρχής όσο και της υπεράσπισης. 

Ο κ. Δαυίδ ανέφερε πως εξετάζοντας το περιεχόμενο της αίτησης κρίνει όπως για την παρούσα διαδικασία ικανοποιηθεί το αίτημα του 19χρονου για νομική αρωγή.

Στο μεταξύ ο συνήγορος υπεράσπισης του 19χρονου δικηγόρος Κώστας Σιαηλής απέστειλε επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας ζητώντας του να εκδικαστεί εκ νέου η υπόθεση ενώπιον του Επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου και όχι στο Κακουργιοδικείο αφού όπως σημειώνει η υπόθεση αφορά εμπρησμό οχήματος η ζημιά του οποίου ανέρχεται στα 800 ευρώ. 

Σήμερα ενώπιον του Κακουργιοδικείου ο κ. Σιαηλής ζήτησε κάποια προθεσμία μερικών ημερών προκειμένου να γίνει αναστολή της ποινικής δίωξης του 19χρονου ή όπως είπε, η εκδίκαση της υπόθεσης να επιστραφεί εκ νέου στο Επαρχιακό δικαστήριο Πάφου. 

Στο αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης δεν έφερε ένσταση η κατηγορούσα αρχή που εκπροσωπείται από τον Δικηγόρο της Δημοκρατίας Ευστάθιο Ερωτοκρίτου.

Ο πρόεδρος του Κακουργιοδικείου όρισε την υπόθεση μετά από απαίτηση της υπεράσπισης για της 4 Δεκεμβρίου του 2015 στις 09:30 το πρωί. 

Διέταξε επίσης όπως ο κατηγορούμενος παραμείνει υπό κράτηση μέχρι την επόμενη δικάσιμο. 

Σημειώνεται ότι η  υπόθεση  εξελίχθηκε όταν  λήφθηκε πληροφορία στην Αστυνομία  ότι  φλέγονταν όχημα σε ανοικτό χώρο επί της οδού Αριάδνης στην Πάφο.

Μέλη του ΤΑΕ Πάφου και της Πυροσβεστικής υπηρεσίας μετέβησαν στην σκηνή και ύστερα από επιτόπιες εξετάσεις που διενήργησαν διαπίστωσαν πως το όχημα ανήκει σε 62χρονο κάτοικο Πάφου.

Από τις εξετάσεις που διενήργησε η Αστυνομία διαφάνηκε πως η φωτιά τέθηκε κακόβουλα αφού ο δράστης τοποθέτησε εύφλεκτη ύλη.

Η σκηνή αποκλείστηκε και η Αστυνομία συνέλλεξε διάφορα τεκμήρια για επιστημονικές εξετάσεις.

Η Αστυνομία ωστόσο εξασφάλισε μαρτυρία εναντίον 19χρονου που πρόκειται για τον εγγονό του 62χρονου  ο οποίος συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συναγερμός στη Σλοβακία: Πυροβολισμοί μετά από συνεδρίαση της κυβέρνησης - Τραυματίστηκε ο πρωθυπουργός Φίτσο

Θανατηφόρο δυστύχημα: «Μίλησε» η νεκροτομή του 79χρονου Γεώργιου Μιχαήλ – Όσα κατέδειξε

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Αυτοί είναι οι δυο ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές που διορίστηκαν από το Υπουργικό

Επιστολή Τσίγκη για τις κάμερες: Να γίνουν έντονες οι σημάνσεις στις προειδοποιητικές πινακίδες– «Πρώτα στον Στρόβολο»

Αγανακτισμένος ο πατέρας του μικρού μαχητή Λούκα: Κλείδωσαν τον τραπεζικό λογαριασμό της οικογένειας



Κατηγορηματικός ο ΠτΔ - «Δεν έχω απορρίψει καμία πρόταση της προσωπικής απεσταλμένης»

Κατηγορηματικός ο ΠτΔ - «Δεν έχω απορρίψει καμία πρόταση της προσωπικής απεσταλμένης»

Στο Κυπριακό, στο μεταναστευτικό και στο θέμα του πορίσματος της έρευνας για τον Ακάμα αναφέρθηκε σήμερα, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top