ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Α. Κυπριανού ανέπτυξε τις θέσεις του ΑΚΕΛ για τη λύση του Κυπριακού στον Έιντε

Ο Α. Κυπριανού ανέπτυξε τις θέσεις του ΑΚΕΛ για τη λύση του Κυπριακού στον Έιντε

Τις θέσεις του ΑΚΕΛ για τη λύση του κυπριακού προβλήματος ανέπτυξε στον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Έσπεν Μπαρθ Έιντε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, σε συνάντηση που είχαν το απόγευμα στη Βουλή.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο κ. Κυπριανού είπε ότι “είχαμε μια πολύ χρήσιμη και εποικοδομητική συνάντηση με τον κ. Έιντε κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήσαμε τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό αλλά περισσότερο μας δόθηκε η δυνατότητα να θέσουμε κάποιες αρχές τις οποίες θεωρούμε ως πάρα πολύ σημαντικές αναφορικά με τη λύση στο Κυπριακό”.

“Ξεκαθαρίσαμε στον κ. Έιντε ότι για μας είναι εξαιρετικά σημαντικό στη λύση να ξεκαθαρίζεται ότι η συμφωνία αφορά μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Επίσης, ξεκαθαρίσαμε ότι μας ενδιαφέρει η διασφάλιση των βασικών ελευθεριών και αυτό θα πρέπει να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού”, πρόσθεσε,

Είπε επίσης ότι “και το θέμα των εγγυήσεων είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό ζήτημα στο οποίο δεν μπορούμε να δούμε να συνεχίζεται το υφιστάμενο σύστημα εγγυήσεων”.

“Είχαμε μια πολύ παραγωγική συζήτηση. Άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή ο κ. Έιντε τις θέσεις τις οποίες του έχουμε διατυπώσει. Μας έχει διαβεβαιώσει ότι οι όποιες συζητήσεις διεξάγονται δεν πρόκειται να οδηγήσουν σε συμφωνία, η οποία να ανθίσταται στις αρχές πάνω στις οποίες η ΕΕ εδράζεται και λειτουργεί, κάτι που επίσης θεωρούμε ως εξαιρετικά σημαντικό για την εξέλιξη των πραγμάτων”, είπε.

“Ξέρουμε ότι είναι μια δύσκολη διαδικασία και ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά και εύκολα. Εμείς θα επιχειρήσουμε ως ΑΚΕΛ να συμβάλουμε στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων με στόχο- εάν είναι δυνατόν και αν υπάρξει η αναγκαία προσαρμογή των τουρκικών θέσεων -να καταλήξουμε σε λύση στο Κυπριακό το συντομότερο δυνατόν”κατέληξε.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Διαχειρίσιμη η πυρκαγιά στη Λεμεσό: Σοβαρός ο κίνδυνος αναζωπύρωσης - Θα επιχειρούν ολονύχτια δυνάμεις πυρόσβεσης

Δεύτερη τραγωδία στις Φυλακές: Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όμως δεν τα κατάφερε

Ανείπωτη θλίψη – Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο Παναγιώτης «Η μέρα δεν ξημέρωσε πολύ καλά»

Παραιτήθηκε από τους Οικολόγους η Έφη Ξάνθου - «Δεν μετανιώνω για τα 23 χρόνια που αφιέρωσα στο Κίνημα»

Καραγιάννης και Κωστρίκκης στο «Τ»: Να ανησυχούμε από την απόσυρση του AstraZeneca; - Όσα αναφέρουν



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top