ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Τουρκία έβαλε αυτογκόλ και… στέλνει το Κύπελλο Ρωσίας στην Κύπρο!

Η Τουρκία έβαλε αυτογκόλ και… στέλνει το Κύπελλο Ρωσίας στην Κύπρο!

Είδηση με πολιτικές, αθλητικές και τουριστικές προεκτάσεις…

Σύμφωνα με ρωσικά Μ.Μ.Ε. το Κύπελλο της Εθνικής Ποδοσφαιρικής Ένωσης θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο του 2016 επί κυπριακού εδάφους!

Του Φάνη Μακρίδη

Η εν λόγω απόφαση ελήφθη από τους εκπροσώπους των συλλόγων που συμμετέχουν στην Α΄ κατηγορία της Ρωσίας (δεύτερη τη τάξει της χώρας), σε σύσκεψή τους την περασμένη Τετάρτη (02/12). 

Μάλιστα, σε ένα σχετικό δημοσίευμα φιλοξενούνται δηλώσεις του πρόεδρου Εθνικής Ποδοσφαιρικής Ένωσης της Ρωσίας, ο οποίος δηλώνει πως δεν χρειάστηκε περισσότερο από πέντε λεπτά για να πάρει την απόφαση να εισηγηθεί όπως διεξαχθεί το Κύπελλο στην Κύπρο.

Όπως εξήγησε, ρωσικές ομάδες αγωνίστηκαν και στο παρελθόν στο νησί μας, το οποίο διαθέτει όλες τις απαραίτητες υποδομές.

Το Κύπελλο επρόκειτο να διεξαχθεί στην Τουρκία, όμως λόγω των τελευταίων γεγονότων (βλ. αδικαιολόγητη κατάρριψη ρωσικού αεροσκάφους από πλευράς Τουρκίας), η εκτελεστική επιτροπή ης Εθνικής Ποδοσφαιρικής Ένωσης επανεξέτασε το θέμα, λαμβάνοντας την πιο πάνω –συμφέρουσα για την Κύπρο- απόφαση.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια του χειμώνα στη Ρωσία, που είναι νεκρή αγωνιστικά περίοδος. Φέτος θα διεξαχθεί μεταξύ των ημερομηνιών 14-24 Φεβρουαρίου και σ΄ αυτή θα συμμετάσχουν οι ομάδες που με το τέλος του α΄ γύρου του πρωταθλήματος της FNL βρίσκονταν στις θέσεις 1 εώς 16. Η σημερινή κάτοχος του Κυπέλλου του FNL είναι ο Αστραχάν «Volgar».

Ο ΚΟΤ
Το ThemaOnline επικοινώνησε με την αναπληρώτρια γενική διευθύντρια του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, Αννίτα Δημητριάδου, η οποία δεν έκρυψε τα θετικά της συναισθήματα γι΄ αυτή την εξέλιξη. Βέβαια, επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί σε κατοπινό στάδιο. 

Αθλητικός τουρισμός
Η… κάθοδος ρωσικών ομάδων στην Κύπρο κρίνεται ως ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για την Κύπρο, που έχει ανάγκη τον αθλητικό τουρισμό, ιδιαίτερα στην θεωρούμενη νεκρή –τουριστικά- περίοδο του Φεβρουαρίου. Σημειώνεται ότι σε ημερίδα που συνδιοργάνωσαν ο ΚΟΤ και ο ΚΟΑ την Τρίτη (08/12) ανακοινώθηκε ότι τα ετήσια έσοδα από τον αθλητικό τουρισμό (φιλοξενία αθλητών και ομάδων) ξεπερνούν τα 40 εκατομμύρια.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top