Βέβαια, τοποθετήθηκαν vending machines που έχουν και νερό, καφέ, αναψυκτικά και έτοιμα σνακ.
Μάλιστα, πολίτης στην ομάδα «ΠΟΥ ΠΗΓΑΜΕ» εγείρει διάφορα ζητήματα: τι γίνεται με τους συνοδούς ασθενών που ξοδεύουν πολλές ώρες στο νοσοκομείο αλλά και με τους ηλικιωμένους που δεν γνωρίζουν πώς να παραγγείλουν από πλατφόρμες delivery. Σημειώνει επίσης ότι αρκετά από τα vending machines που έχουν τοποθετηθεί είτε δεν είναι γεμάτα, είτε δεν λειτουργούν, ενώ δεν υπάρχει ποικιλία σε σνακ.

Μιλώντας στο ThemaOnline, o εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου, ανέφερε ότι η καντίνα έκλεισε τους τελευταίους ένα με δύο μήνες. Εξήγησε ότι υπήρξε δικαστική διαμάχη του ΓΝ Λευκωσίας με τον ανάδοχο της καφετέριας. «Με βάση δικαστικό ένταλμα, ο χώρος επέστρεψε από τον ανάδοχο πίσω στο ΓΝ Λευκωσίας. Στη συνέχεια ο χώρος καθαρίστηκε και διαμορφώθηκε ανάλογα για την τοποθέτηση αυτόματων μηχανών ως προσωρινή λύση για την εξυπηρέτηση των πολιτών μέχρι να κατακυρωθεί η προσφορά για νέο ανάδοχο».
Πρόσθεσε πως «τώρα βρισκόμαστε στη διαδικασία για προκήρυξη του διαγωνισμού για λήψη προσφορών για τη διαχείριση της καφετέριας/καντίνας».
Ερωτηθείς πόσο χρόνο μπορεί να πάρει η διαδικασία του διαγωνισμού και της κατοχύρωσης της προσφοράς σημείωσε πως δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να θέσει χρονοδιαγράμματα και επανέλαβε πως όλες οι διαδικασίες βρίσκονται εν εξελίξει.