«Παγκόσμιο φαινόμενο» η Κύπρος: Κόβουν το ρεύμα επειδή... συννέφιασε – Στα χαρακώματα για τις αποζημιώσεις των φωτοβολταϊκών

«Παγκόσμιο φαινόμενο» η Κύπρος: Κόβουν το ρεύμα επειδή... συννέφιασε – Στα χαρακώματα για τις αποζημιώσεις των φωτοβολταϊκών

Έντονη ήταν η αντίδραση του βουλευτή του ΑΚΕΛ Κώστα Κώστα για την κατάσταση που επικρατεί με το ηλεκτρικό ρεύμα και τα φωτοβολταϊκά στην Κύπρο, χαρακτηρίζοντας τη χώρα μας ως «παγκόσμιο φαινόμενο» κακοδιαχείρισης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Alpha Καλημέρα» ο κ. Κώστα καυτηρίασε το γεγονός ότι οι πολίτες έμειναν χωρίς ρεύμα την περασμένη Παρασκευή με τη δικαιολογία της ξαφνικής συννεφιάς, ενώ εξαπέλυσε πυρά κατά της κυβέρνησης για την αναπομπή του νόμου που αφορά τις αποζημιώσεις των καταναλωτών.

​Σύμφωνα με τον βουλευτή, είναι αδιανόητο σε μια χώρα με 365 ημέρες ηλιοφάνεια να διακόπτεται η παροχή ρεύματος επειδή το σύστημα δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις μεταβολές του καιρού. Ο ίδιος ανέφερε ότι δέχεται σωρεία καταγγελιών από πολίτες, ιδιαίτερα στη Λεμεσό, οι οποίοι είδαν το ρεύμα τους να κόβεται καθημερινά για οκτώ συνεχόμενες ημέρες κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, τις ώρες αιχμής της παραγωγής. Το παράλογο της υπόθεσης, όπως εξήγησε, είναι ότι ενώ το κράτος ώθησε τον κόσμο να επενδύσει στα φωτοβολταϊκά, τώρα τους τιμωρεί κόβοντας την παραγωγή τους και αφήνοντάς τους χωρίς ρεύμα όταν υπάρχει ανάγκη.

​Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο θέμα της αναπομπής του νόμου για τις αποζημιώσεις από τα πλεονάσματα της παραγωγής φωτοβολταϊκών, η οποία θα συζητηθεί στην τελευταία ολομέλεια της Βουλής αυτή την Πέμπτη. Η κυβέρνηση και η Νομική Υπηρεσία επικαλούνται αντισυνταγματικότητα, ισχυριζόμενες ότι ο νόμος αυξάνει τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ο κ. Κώστα διερωτήθηκε πού θα βρει το δίκιο του ο πολίτης όταν το κράτος τον εμποδίζει να επωφεληθεί από την ενέργεια που ο ίδιος παράγει, την ίδια ώρα που οι αρμόδιοι καθυστέρησαν προκλητικά τις διαδικασίες για τη δημιουργία κεντρικού συστήματος αποθήκευσης ενέργειας.

​Η κριτική του βουλευτή επικεντρώθηκε στην έλλειψη στρατηγικής και στη διαχρονική αποτυχία του κράτους να προχωρήσει στην αποθήκευση ενέργειας, παρά το γεγονός ότι οι προειδοποιήσεις υπήρχαν εδώ και χρόνια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νεκρή Ζώνη: Αναμονή για επίσκεψη Λακρουά στην Κύπρο – Βλέπει Χριστοδουλίδη για UNFICYP και αυξανόμενη ένταση

Νεκρή Ζώνη: Αναμονή για επίσκεψη Λακρουά στην Κύπρο – Βλέπει Χριστοδουλίδη για UNFICYP και αυξανόμενη ένταση

Συνάντηση με ιδιαίτερη σημασία θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Τρίτης στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης θα δεχθεί τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ για τις ειρηνευτικές επιχειρήσεις, Ζαν-Πιερ Λακρουά, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κύπρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE