ΕΛΛΑΔΑ

Προς αποκατάσταση των διπλωματικών της σχέσεων με την Ελλάδα κινείται η Τσεχία

Προς αποκατάσταση των διπλωματικών της σχέσεων με την Ελλάδα κινείται η Τσεχία

Ρίχνει τους τόνους η Τσεχία σε μια προσπάθεια να αποκατασταθούν οι διπλωματικές της σχέσεις με την Ελλάδα, οι οποίες διαταράχθηκαν, όταν η Αθήνα ανακάλεσε τον Έλληνα πρεσβευτή στην Πράγα, διαμαρτυρόμενη για δηλώσεις του προέδρου της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν σε βάρος της Ελλάδας

Σε τηλεφωνική επικοινωνία την Τετάρη 23/12 με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ο Τσέχος ομόλογός του Λούμπομιρ Ζαοράλεκ εξέφρασε την λύπη του για τις δηλώσεις του προέδρου της Τσεχίας διευκρινίζοντας ότι οι απόψεις του κ. Ζέμαν δεν αντικατοπτρίζουν τις θέσεις της τσεχικής κυβέρνησης. 
 
Ο κ. Ζαοράλεκ ζήτησε από τον κ. Κοτζιά να επιστρέψει άμεσα στην Πράγα ο πρεσβευτής της Ελλάδας στην Τσεχία Παναγιώτης Σαρρής και επιπλέον προσκάλεσε τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας να επισκεφθεί επισήμως την Πράγα το συντομότερο δυνατόν.
 
Στις 15 Δεκεμβρίου, ο Τσέχος πρόεδρος Μίλος Ζέμαν είχε δηλώσει στο σλοβακικό πρακτορείο ειδήσεων TASR ότι «η Τσεχία θα προσχωρήσει στη ζώνη του ευρώ την πρώτη ημέρα μετά την αποχώρηση, ει δυνατόν, από αυτήν της Ελλάδας»,ενώ είχε εκφράσει την απογοήτευσή του «που οι καλοκαιρινές διαπραγματεύσεις Ελλάδας και δανειστών της δεν οδήγησαν, τελικά, σε έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Για άλλες 8 μέρες στο κελί οι 6 συλληφθέντες - Σήμερα η απόφαση για τους άλλους 3

Συνελήφθησαν Ουκρανοί αξιωματούχοι - Κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Ζελένσκι

Δημοτικός σύμβουλος και Δήμαρχος κατήγγειλαν ο ένας τον άλλον για σωματική επίθεση – Μελετούν κλειστά κυκλώματα για καταθέσεις

Δημοτικό Λιβαδιών: 10χρονος ανάμεσα στα άτομα που προκάλεσαν ζημιές - «Υπήρχε φρουρός στο σχολείο»

Στην εντατική διεθνής ποδοσφαιριστής μετά από επίθεση με καυστικό οξύ



Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναμένει να ακούσει από την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν τα αποτελέσματα των επαφών της τις προηγούμενες μέρες και τις σκέψεις της για τα επόμενα βήματα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top