ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αμείλικτη θα είναι η αστυνομία κατά την περίοδο των εορτών

Αμείλικτη θα είναι η αστυνομία κατά την περίοδο των εορτών

Εκστρατεία πρόληψης των οδικών συγκρούσεων με μηδενική ανοχή στους παρανομούντες οδηγούς αρχίζει από σήμερα η Τροχαία με στόχο τον έλεγχο των οδηγών για πρόληψη των τροχαίων συγκρούσεων, ιδιαίτερα των θανατηφόρων.

Η εκστρατεία θα διαρκέσει μέχρι και την Ημέρα των Θεοφανίων 6 Ιανουαρίου.

«Η τροχαία κίνηση αυτές τις μέρες αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αυξημένη και οι αστυνομικοί θα βρίσκονται στους δρόμους σε όλη την Κύπρο για έλεγχο των οδηγών αλλά και για παροχή βοήθειας» δήλωσε σήμερα ο Αστυνομικός Διευθυντής Τροχαίας Αρχηγείου Γιαννάκης Χαραλάμπους.

Όπως εξήγησε οι έλεγχοι που θα πραγματοποιούν τα μέλη της Τροχαίας θα είναι στοχευμένοι, θα ελέγχονται δηλαδή, κυρίως οι αιτίες των θανατηφόρων συγκρούσεων, που αφορούν την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, η οδήγηση με υπερβολική ταχύτητα, η οδήγηση χωρίς χρήση ζώνης ασφαλείας ή προστατευτικού κράνους και η αμελής και επικίνδυνη οδήγηση, όπως επίσης και άλλες σοβαρές τροχαίες παραβάσεις.

Ξεκαθάρισε παράλληλα πως σε ό,τι αφορά τους ελέγχους που σχετίζονται με θανατηφόρες συγκρούσεις και ανεξάρτητα με το εορταστικό κλίμα η Τροχαία θα είναι αμείλικτη επιδεικνύοντας μηδενική ανοχή στους παρανομούντες οδηγούς. Πρόσθεσε ωστόσο πως για άλλες περιπτώσεις οι οποίες χρήζουν είτε συμβουλών είτε παρατηρήσεων η Τροχαία θα πράττει αναλόγως.
Ο κ. Χαραλάμπους κάλεσε όλους τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αναφέροντας ότι αυτές τις γιορτινές μέρες που είναι μέρες χαράς και συνεύρεσης με φίλους και συγγενείς θα πρέπει όλοι να περάσουμε καλά χωρίς να χάσουμε άλλους συνανθρώπους μας στο δρόμο.

Ο κ. Χαραλάμπους είπε ότι παρά τη μείωση που παρατηρήθηκε στις τροχαίες συγκρούσεις κατά το 2015, εντούτοις υπήρξε αύξηση των θανατηφόρων συγκρούσεων. Αναφέρθηκε στον ανθρώπινο παράγοντα ο οποίος όπως υπέδειξε, καθορίζει τις οδικές συγκρούσεις, καλώντας ως εκ τούτου όλους τους οδηγούς να επιδεικνύουν οδική συνείδηση και να εφαρμόζουν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας χωρίς παραβάσεις στο πλαίσιο αμυντικής οδήγησης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Στην δημοσιότητα το όνομα και τα στοιχεία της άτυχης 77χρονης που παρασύρθηκε από όχημα στη Λευκωσία - Ζητά την βοήθεια του κοινού η Αστυνομία

Απίστευτο κι όμως κυπριακό: Μερίδα περιπτέρων πουλά προϊόντα κάνναβης - Δείτε φωτογραφίες

Αυξημένο το επίδομα Τέκνου φέτος - Πότε θα καταβληθεί το επίδομα Πολύτεκνης Μάνας - Όλες οι πληροφορίες

Τελικός Κυπέλλου: Αυτά είναι τα μέτρα ασφαλείας για το Ομόνοια - Πάφος

Μαζικά απειλητικά email σε σχολεία: Ζητήθηκε συνδρομή της Interpol και Europol - Οι ενέργειες που γίνονται



Καταχωρήθηκε η ένσταση Οδυσσέα στην παύση του – 72 σελίδες το έγγραφο

Καταχωρήθηκε η ένσταση Οδυσσέα στην παύση του – 72 σελίδες το έγγραφο

Καταχωρήθηκε σήμερα Παρασκευή 17/5 γύρω στις 11 το πρωί ενώπιον του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου η ένσταση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, κατά της αίτησης του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, για παύση του πρώτου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top