ΠΟΛΙΤΙΚΗ

WorldTribune: Στο Νο23 του 2015 το χαστούκι των ΗΠΑ στην Τουρκία για την Κύπρο…

WorldTribune: Στο Νο23 του 2015 το χαστούκι των ΗΠΑ στην Τουρκία για την Κύπρο…

Την ανασκόπηση του 2015 κάνει η αμερικανική WorldTribune που πραγματεύεται διεθνείς ειδήσεις και θέματα γεωπολιτικής. Σ΄ αυτό το πλαίσιο αναδημοσιεύει τα πιο δημοφιλή ρεπορτάζ (greatest hits) κατά τη χρονιά που αποχαιρετούμε.

Η είδηση για το δικό μας κοινό είναι ότι το εν λόγω Μέσο κατατάσσει στο Νο23 για το 2015 το ρεπορτάζ που αφορούσε το «χαστούκι» που δέχθηκε η Τουρκία από τις ΗΠΑ για τις παραβιάσεις σε βάρος της Κύπρου.

Υπενθυμίζουμε πως η Τουρκία επρόκειτο να λάβει δύο φρεγάτες κλάσης  Oliver Hazard Perry, τις USS Halyburton (FFG–40) και  USS Thach (FFG–43), οι  οποίες επρόκειτο να παροπλιστούν από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ.

Ωστόσο, το αμερικανικό κογκρέσο ανέτρεψε αυτή την απόφαση λόγω των συνεχών απειλών της Άγκυρας σε βάρος «των γειτόνων της στην Μεσόγειο», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.

Η WorldTribune επαναφέρει και τις τοποθετήσεις του αντιπρόσωπου του Κογκρέσου Έλιοτ Ένγκελ. «Πιστεύω πως δεν θα πρέπει να στέλνουμε πολεμικά σκάφη στην Τουρκία και να ενθαρρύνουμε την κυβέρνηση στην Άγκυρα να έχει τόσο επιθετική προσέγγιση στους γείτονές της» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, ο συνάδελφός του Μπραντ Σέρμαν είχε αναφέρει:  «Η Τουρκία πρόσφατα είχε απειλήσει τις νόμιμες ενέργειες της Κύπρου και του Ισραήλ για συνεργασία τους στο θέμα της ενέργειας.  Η Άγκυρα είχε προωθήσει την παρουσία πολεμικού ναυτικού γύρω από τα οικόπεδα που βρίσκονται μεταξύ του Ισραήλ και της Κύπρου και ανακήρυξε παράνομη τη συμφωνία μεταξύ της Κύπρου και του Ισραήλ».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top